Individuele reis Vietnam - MekongHoe werkt Vietnam?

Je individuele Vietnam-reis samenstellen

Individueel reizen door Vietnam is erg gemakkelijk. De meeste mensen spreken een aardig woordje Engels, wellicht soms met behulp van wat handen- en voetenwerk, en aan het Vietnamese schrift is nog wel een touw aan vast te knopen. Verder is het toerisme in het land al aardig ontwikkeld, waardoor de hotels van goede kwaliteit zijn. Maar hoe pak je een reis naar Vietnam aan? Welke route ga je volgen, hoe lang blijf je in de diverse plaatsen en wat zijn nou de ‘must-see’s’ in dit land?

Riksja Vietnam is een website voor individuele reizigers die het prettig vinden als het grootste gedeelte van de Vietnam reis geregeld is, maar behoefte hebben aan eigen inbreng. Tijdens de reizen die we aanbieden reis je namelijk individueel door Vietnam en alleen de excursies die we aanbieden worden uitgevoerd in kleine groepjes. Dit geeft je de mogelijkheid in de steden je eigen weg te gaan en niet achter een gids aan te hoeven lopen, terwijl je daarnaast contact kan maken en ervaringen uit kan wisselen met andere reizigers dat op z’n tijd ook erg leuk is. Wij hebben de plekjes op deze site aangedaan en weten hoe je deze het makkelijkst en het leukst bezoekt. We proberen je graag te helpen om te kiezen wat je gaat doen en waar je heen gaat.

Vietnam vakantie Samenstellen van je eigen Vietnam vakantie

Aan de hand van bouwstenen, korte reisprogramma’s van meestal 3-4 dagen, kun je je eigen droomreis samenstellen. Je kunt zelf de programma’s kiezen die je het meest aanspreken en die het beste bij je wensen passen, waarna je samen met onze reisspecialisten jouw reis in elkaar gaat zetten. Klik hier voor het vrijblijvendeaanvraagformulier. Voor het samenstellen van je individuele Vietnam reis kun je gebruik maken van de kaart van Vietnam.

Wil je liever niet zelf puzzelen en eerst een idee krijgen van mogelijke combinaties, dan kun je een bezoek brengen aan onze avontuurlijke rondreizen pagina. Deze rondreizen hebben we gecreëerd door de bouwstenen in een leuke volgorde alvast aan elkaar te koppelen. Dit kan je dus een goed idee geven van wat mogelijk is in jouw periode. Maar ook aan deze rondreizen valt nog te knutselen. Voor de luxere reiziger hebben we ook de speciale comfort rondreizen (per privé auto met chauffeur) ontwikkeld.

Je kunt in ieder geval altijd contact met ons opnemen per e-mail (info@vietnamonline.nl) of telefoon: 071 – 89 10 320. Op het vrijblijvende Vietnam vakantie aanvraagformulier kun je gemakkelijk je wensen invullen en je eigen reis samenstellen. De reisspecialist zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen en kunnen jullie gezamenlijk verder puzzelen voor je ideale Vietnam vakantie.

We wensen je veel plezier bij de voorbereiding en het samenstellen van je individuele Vietnam reis.

Individuele reis Vietnam - BungalowHoe lang duurt je Vietnam reis?

De meeste reizigers trekken voor hun bezoek aan Vietnam ongeveer 3 weken uit. Dan kun je de belangrijkste hoogtepunten zien en is ook ons advies als je enigszins op je gemak alles rustig wilt beleven. Een ontspannend verblijf aan het strand is dan namelijk ook nog in je reis te passen.

Maar je kunt ook kiezen voor een korter bezoek tijdens een tweeweekse reis, waarbij we verschillende binnenlandse vluchten in kunnen plannen of je kunt kiezen voor één bepaald gedeelte, zoals het noorden van Vietnam. Een uitgebreide, complete vakantie door Vietnam in een week of vier of een combinatie met de landen Cambodja of Laos zijn ook goede opties. Je hebt dan tijd voor bijzondere plekjes die vaak niet in standaard reizen voorkomen.

Vietnam vakantie - RiksjaWat is de beste reisperiode?

Vanwege het langgerekte uiterlijk heb je in Vietnam te maken met meerdere klimaatzones. Een goede of slechte reisperiode voor een Vietnam vakantie aanwijzen is hierdoor niet gemakkelijk. In het algemeen kan gesteld worden dat de temperatuur tussen de 20 en 35 graden Celsius schommelt. In het noorden wordt gesproken van een subtropisch klimaat en in het zuiden over een tropisch klimaat. Verder kan er heel het jaar door een bui vallen en tijdens je Vietnam vakantie er wel mee te maken krijgen, vergeet dus niet een poncho mee te nemen. Overigens regent het vaak niet meer dan een uur of twee aan het einde van de dag en heb ik het zelf niet als vervelend ervaren. Houdt er in ieder geval rekening mee. Klik hier voor onze speciale kaart en klimaat pagina.

In het centrale en zuidelijke gedeelte van Vietnam liggen verschillende tropische eilandjes en kun je een bezoek brengen aan het strand van Mui Ne. Voor deze verblijven is het heel wat belangrijker dat je te maken hebt met goed weer. Voor het Palmeneiland, in de buurt van Nha Trang, geldt dat je er het beste kan verblijven van eind januari t/m eind september. Een flinke bui kan je hier verwachten in de maanden oktober, november en december. In deze periodes zijn eilandjes als Phu Quoc eiland, het strand van Mui Ne en het onontdekte Con Dao island weer goede opties. In juli en augustus moet je hier weer maken dat je wegkomt. Let dus bij de keuze van je strandbouwsteen goed op de beste reisperiodes.

Individuele reis Vietnam - Kaart Noord Vietnam

Kaart Noord Vietnam

Wat is een logische route?

Vietnam is een langgerekt land, waardoor er twee logische routes ontstaan; een reis van noord naar zuid Vietnam of andersom. Beide mogelijkheden hebben z’n voor- en nadelen, maar vrijwel alle reizigers vinden het prettig de rondreis te eindigen met een relaxt verblijf aan het strand. Omdat de noordkust van Vietnam, door de grillige natuur en de rotsformaties, zich niet goed leent voor een tropische afsluiting in je strandstoel, staan de bouwstenen op onze site in een noord-zuid richting gepresenteerd. Andersom reizen is overigens ook zeker mogelijk.

Noord Vietnam

Na je internationale vlucht vanuit Europa kom je aan in de hoofdstad Hanoi. We kunnen een prettige start voor je organiseren met daarin een transfer vanaf de luchthaven en de eerste twee hotel overnachtingen, een Easy Going startpakket. Zoals vrijwel elke stad, is ook Hanoi opgedeeld in verschillende wijken. De Old Quarter waar de meeste van onze hotels gevestigd zijn is volgens veel reizigers ‘the place to be’. De oude wijk van Hanoi is een van de levendigste wijken van de stad. Gelegen aan de oever van de rivier is hier ooit het handelscentrum begonnen. Kleine straatjes lopen kriskras door elkaar heen. Op de stoepen staat allerlei handelswaar uitgestald. Slalommend tussen alle geparkeerde brommertjes, kan je hier alles vinden wat je zoekt. In de 13e eeuw zijn de 36 straten van deze wijk verdeeld. Voor ieder ambacht een straat. Zo wordt er op de Hang Bac zilver verkocht en op de Hang Dong koper. Op de Hang Gai kan je zijde vinden, handgemaakte souvenirs en traditionele Vietnamese kleding.

 

Vietnam vakantie - Eten Vanuit Hanoi gaan alle bouwstenen in het noorden van start. Hierdoor is het inplannen van de bouwstenen gemakkelijk, de volgorde is namelijk niet van belang is. Als je de reis op een rustige manier van start wilt laten gaan, kun je kiezen voor een van de bouwstenen in Halong Bay. In dit magische rotseilanden gebied zijn prachtige boottochten te maken. Of stap op de trein en reis naar de grens met China voor bergvolkeren die lange tijd afgesloten zijn geweest van de buitenwereld. Dagtochtjes vanuit Hanoi naar niet toeristische plaatsjes zorgen voor een afwisselende start.

Omdat het noorden erg afwisselend is en voor ieder wat wils te bieden heeft, kan ik me voorstellen dat je hier wel drie weken zou willen blijven. Maar Vietnam heeft nog meer te bieden. Tijdens een drieweekse reis kun je daarom het beste een dag of 10 in het noorden doorbrengen. Lastig keuzes maken…

Overigens is het niet erg om na elke bouwsteen in het noorden terug te keren in Hanoi. Er is namelijk genoeg te beleven; bezoek een typische Vietnamese bezigheid in een Karaoke bar, woon een voorstelling bij in het Waterpoppen theater, slenter door de gezellige straatje of ga dineren in een drijvend restaurant aan het grote West Lake.

Individuele reis Vietnam - Kaart Zuid Vietnam

Kaart centraal en zuid Vietnam

Centraal en Zuid Vietnam

Als je vanuit Hanoi afzakt naar het zuiden kom je als eerste de historische stad Hué tegen. Wie van tempels en geschiedenis houdt, kan zich hier helemaal uitleven. Wie voor een combinatie tussen een sfeervolle, culturele stad en een heerlijk strand op fietsafstand wilt gaan, komt al snel terecht in Hoi An. Naast Sapa en Halong Bay in het noorden is dit een plaats die vrijwel niemand overslaat. Je kunt kleren op maat laten maken bij een van de vele vriendelijke kleermakers of leef je uit in de vele servies en lampion shopjes.

Nha Trang ligt ten zuiden van Hoi An, is toeristisch en druk, maar een uitstekende vertrekplaats naar een van de mooiste tropische eilandjes van Vietnam; het Palmeneiland. 15 houten bungalows, witte zand strandjes, een overheerlijk visrestaurant (kip of ander vlees kan overigens ook), een duikschooltje en verder niets. Wiens hart gaat daar niet sneller van kloppen?

Gaat je voorkeur naar een wat meer ontwikkeld en gezelliger strandverblijf, niet dat expeditie Robinson gevoel, plan dan een verblijf in Mui Ne (ten zuidoosten van Ho Chi Minh City) of het eiland Phu Quoc. Witte stranden, gezellige (kleine) restaurants en cafeetjes en uitstapmogelijkheden naar de binnenlanden. Ideaal voor een langer verblijf.

Individuele reis Vietnam - Cu Chi tunnelsLast, but not least, de Cu Chi tunnels en de Mekong Delta. Twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van Vietnam. De eerste heeft een belangrijke rol in de geschiedenis van Vietnam gespeeld en de tweede herbergt een unieke, exotische natuur en zorgt voor een van de belangrijkste export producten, rijst. Als je tijd hebt voor deze gebieden en het past bij hetgeen je tijdens je vakantie zoekt, dan mag je dit eigenlijk niet missen. Combineer de Mekong Delta met een verblijf op het eiland Phu Quoc of gebruik deze route voor je doorsteek naar Cambodja.

In Vietnam reis je voornamelijk met het openbare vervoer, omdat het niet toegestaan is, en overigens ook niet aan te raden, zelf in de auto te stappen. De grote, interstedelijke transfers tussen de bouwstenen regelen wij voor je. Meestal is dit per (slaap)trein of vliegtuig, omdat dit de meest efficiënte, en niet te dure manier is. Andere steden zijn weer beter per bus te bereiken. Onze reisspecialisten zullen een leuke mix maken met verschillende vervoersmogelijkheden en daarbij rekening houden met de beste opties. Eigen inbreng is hier ook zeker mogelijk.

 

Stel nu je eigen Vietnam reis samen, kies voor een rondreis door Vietnam
of
ga terug naar de hoofdpagina van Riksja Vietnam.