Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  Mijn reisplan
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen

  vietnam team riksjaOver Vietnam online

  Vietnam online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

  Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

  Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

   

  Vietnam specialist JorienJorien Hoving

  Reisspecialist Vietnam

  Ik geniet pas volop van mijn reis wanneer ik een land en de lokale cultuur beleef. Daarom werk ik al bijna zes jaar met veel plezier bij Riksja Travel. We zijn een reisorganisatie van reizigers, voor reizigers. Bij Vietnam online doen we ons best om je Vietnam te laten proeven. Mijn gids vertelde me bijvoorbeeld meer over de achtergrond en ik fietste er langs kleine, smalle straatjes waar ik zelf niet was gekomen als ik alleen op ontdekking was gegaan.

  Thuis geniet ik nog na van de Vietnamese loempia’s die ik nu kan maken, dankzij de kookles in mijn favoriete stad; Hoi An. Ik vond de sfeer hier relaxed en genoot ervan om op de fiets naar het strand te kunnen gaan.
  Ook de boottocht in Halong Bay vond ik erg leuk. Ondanks dat dit gebied een toeristische trekpleister is, had ik het uitzicht op de kalkstenen rotsformaties en het heerlijke eten op de boot niet willen missen.

  tessa in vietnamTessa Boumans

  Reisspecialist Vietnam

  Na een reis van vier maanden door Australie had het reisvirus me te pakken. Een baan in het toerisme sprak me aan, maar dan wel op een plek waar ik me echt thuis voel. Toen ik Riksja Travel op internet tegenkwam wist ik het: ‘Dit is een bijzonder bedrijf’. De manier van reizen (individueel, kleinschalig en duurzaam) past helemaal bij mij.

  Azië heeft echt mijn hart gestolen en zelf vind ik Vietnam een hele bijzondere bestemming. Dat een land zo afwisselend kon zijn wist ik niet. Het ene moment ben je in het bruisende Hanoi met miljoenen brommers en het andere moment lig je bij te komen van alle indrukken op het tropische Palmeneiland. De lokale bevolking is ontzettend vriendelijk en het eten is er heerlijk. Het overnachten in de kleinschalige accommodaties maakte mijn reis af.

  reis vietnam myrtheMyrthe Roeden

  Supervisor

  Ik vind het leuk om bij Riksja Travel met reizen bezig te zijn. Elke dag word ik weer geïnspireerd door mijn collega’s voor een volgende reisbestemming. Riksja Travel staat voor het beleven van een land tijdens je reis. Het logeren bij een Cubaanse familie in Cuba vond ik een hele bijzondere ervaring, omdat ik op deze manier een goed beeld kreeg van hoe mensen ter plaatsen leven.
  Een van de hoogtepunten van mijn Vietnam reis was het bezoek aan de Cu Chi tunnels tijdens de bouwsteen Saigon en Mekong. Ik liet me onderdompelen in de geschiedenis van de Vietnam oorlog. Het was bijzonder om door de tunnels te kruipen en een beeld te krijgen hoe de mensen destijds onder de grond hebben geleefd.

   

  Jeanette Stuij-de Jong

  Product Manager

  Als ik reis, ga ik voor echte ervaringen en zie ik dingen in een breder perspectief. Via een vriendin leerde ik Riksja Travel kennen als reisorganisatie die inspireert en waar mensen op de eerste plaats staan. Dat past bij mij.

  De Vietnamese bevolking is één van de vriendelijkste die ik heb leren kennen. Ik ga steeds op zoek naar belevingen die diepe indruk maken bij onze reizigers. Zo stond ik in de keuken bij mensen thuis en leerde met handen en voeten de lokale specialiteit te bereiden. Dit soort ontmoetingen en herinneringen wil ik ook voor onze reizigers creëren. Ben je benieuwd naar ervaringen van onze reizigers in Vietnam?

  vietnam reizen teamOnze partner ter plaatse

  In Vietnam werken wij met een Vietnamese partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

  Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Vietnam reis, in goede handen bent.

   

  Reizen met Riksja Travel

  Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

  Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.