Vietnam Tips Ha Giang

3x Vietnam van de gebaande paden

Vietnam toeristisch? Nee hoor! Ben jij op zoek naar een authentieke Vietnamreis, waarbij je het massatoerisme ontwijkt en het land goed leert kennen?  Kun je wel wat Vietnam tips gebruiken? Wij vertellen jou hoe je buiten de gebaande paden reist in Vietnam.

3x Vietnam tips om te reizen buiten de gebaande paden:

Vietnam tips Bai Tu Long BayHalong Bay? Ga naar Bai Tu Long Bay!

Wist je dat als je verder door Halong Bay vaart je in een veel rustiger gebied komt? Dit gebied heet Bai Tu Long Bay en is net zo mooi. Veel mensen kennen de naam Bai Tu Long Bay niet en kiezen voor Halong Bay. Onze tip: ga naar Bai Tu Long Bay en geniet van de omgeving zonder tientallen andere boten om je heen. Doordat je een stuk verder vaart, zal je de nacht doorbrengen met minder boten. Als je in de ochtend het dek op loopt kan je dus heerlijk genieten van het uitzicht wat je hier hebt. Je zal de mist langzaam zien optrekken langs de magische kalksteenrotsen. Je begint de dag met een Tai Chi les op het dek van het schip. Een hele fijne manier om wakker te worden en hierna door te gaan met het varen door deze baai.

 

 

Vietnam Tips Ha GiangSkip het drukke Sapa en zoek de rust in Hoang Su Phi

We geven toe dat Sapa prachtig is. Toch vinden wij het feit dat je de omgeving met hordes toeristen tegelijk moet delen veel afdoen van de prachtige omgeving. De opdringerige vrouwen die je van alles proberen te verkopen vinden we ook een beetje vervelen. Wil jij een rijstvelden trekking maken zónder toeristen? Dan hebben wij voor jou de gouden tip; ga naar Hoang Su Phi in de provincie Ha Giang! Dit gebied is iets moeilijker te bereiken, maar de lange rit wordt beloond want je hebt de omgeving lekker voor jezelf. Ook in Hoang Su Phi vind je prachtige rijstvelden, maar hier hoef je deze niet te delen met andere toeristen. Tijdens je wandeling door het gebied bezoek je verschillende kleine dorpjes en laten zij je graag zien wat hun dagelijkse bezigheden zijn. De mensen maken met liefde wat te drinken voor je, waardoor je even lekker kunt ontspannen van je wandeling.

 

Vietnam Tips Mnong MinderheidMaak kennis met de M’nong etnische minderheid

Slapen middenin de natuur, een picknicklunch bereid op een kampvuur en een dorp waar jij net zo’n attractie bent voor de mensen daar als zij voor jou. Dat is volgens ons reizen van de gebaande paden. In centraal Vietnam bij het Lak Lake vind je al deze ingrediënten in één bouwsteen. Verrijk ook jouw Vietnamreis met ‘Glamping aan het meer’. Wij vonden het in ieder geval een hele unieke Vietnam-ervaring en raden het iedereen aan. Het mooie aan deze bouwsteen is dat er ook wat wordt terug gedaan voor de lokale gemeenschap. Deze krijgen namelijk een baan in het resort om zo te leren koken, Engels spreken of schoon te maken. Op deze manier leren ze dingen die ze anders nooit zouden leren. Maak gerust een praatje met ze om zo hun Engels te verbeteren!

 

Ben jij geïnspireerd geraakt door onze persoonlijke Vietnam reistips en wil jij ook een Vietnamreis buiten de gebaande paden maken? We helpen je graag met het plannen van jouw Vietnamreis. Doe gerust een aanvraag of vraag ons eerst om persoonlijk advies. Wij zijn zelf meerdere keren in Vietnam geweest en zetten onze Vietnam tips graag in om jou te helpen met het plannen van je reis.

Bekijk ook eens...

Bergstammen in Sapa

Welke optie wil je aanvragen?

Hilltribes van Sapa
Special Stay met zwembad net buiten het centrum
Sapa-trekking met homestayovernachting
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Happy on the Ha Giang Loop
Achterop de motor over de Ha Giang Loop (op dag 2)
Extra nacht in Nam Dam met rijstveldentrekking
x
+
Varen in Halong Bay en Bai Tu Long Bay

Welke optie wil je aanvragen?

Het anker uit in Halong Bay
Zoek de rust in Bai Tu Long Bay
Rondvlucht boven Halong Bay
x
+

Lees ook...