Drie weken reizen in Vietnam met kinderen

De reisfanaten van Riksja Travel reizen graag en ver, ook met onze kinderen. Zo reizen wij het liefst door Vietnam met kinderen.

Vanaf welke leeftijd is het relaxed reizen in Vietnam met kinderen?

We raden het aan om te reizen in Vietnam met kinderen vanaf 7 of 8 jaar. In Vietnam zijn de afstanden vrij groot. Zeker als je zowel Noord- als Zuid-Vietnam wil zien, heb je te maken met meerdere binnenlandse vluchten en/of (nacht)treinen. Ook is onze ervaring dat de Vietnamezen zo hartelijk en dol op kinderen zijn en kleine westerse kinderen er nog echt een bezienswaardigheid zijn. Van een foto tot een aai over de bol, of – als je even niet oplet – zit je blonde peuter op de arm van een dorpsbewoner en wordt trots geshowd aan het hele dorp. Heel onschuldig en in het begin ook heel leuk, maar daar moet je als ouder en als kind wel tegen kunnen.

 

Rondreis Vietnam met kinderenDe leukste route in Vietnam met kinderen in de zomervakantie

Onze favoriete route om in 2,5 week met kinderen door Vietnam te reizen is die van onze ‘Expeditie Vietnam’ familiereis. Reis van noord via centraal Vietnam naar een rustig palmenstrand waar je het beste strandweer vindt in de zomervakantie. Vaar en slaap op een traditionele houten boot door Halong Bay, ga ziplinen over een rivier en sluit af op een bounty-eiland.

 

Hanoi met kinderen

Zoals de meeste reizigers begin je in Hanoi in Noord-Vietnam. Een drukke stad met 7 miljoen inwoners en 5 miljoen brommers. Het leuke van Hanoi is dat zij ondanks de economische vooruitgang haar authentieke karakter heeft bewaard: Het straatbeeld kenmerkt zich door oude smalle huizen en veel eetkraampjes langs de weg. Je slaapt in de Latin Quarter, een autoloos gebied waar brommers en fietsen volgeladen met koopwaar krioelen door de smalle straatjes. We hebben dit hotel gekozen vanwege de centrale ligging en de gastvrije ontvangst. De kamers zijn vrij klein. Wil je iets ruimer, rustiger en comfortabeler slapen, geef dit dan aan.

 

Varen in Halong Bay met kinderen

Een hoogtepunt van Vietnam die de meeste kinderen zeker leuk vinden is een 2-daagse boottocht bij Halong Bay. Wij kiezen vaak voor het rustige zusje Bai Tu Long Bay. Hier liggen de boten niet zij-aan-zij, er is meer gelegenheid om te kayakken en de karstbergen zijn net zo mooi. Wij kiezen voor kleine boten, omdat dit meer bij het Riksja concept past. Indien je liever wat meer ruimte wil voor de kinderen om zich te bewegen, kunnen wij een comfortabele en grotere (piraten)boot aanbieden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

 

Ziplinen - Phong Nha National ParkLekker actief in Vietnam met kids

Een leuke afwisseling tussen de hoogtepunten en drukke steden is onze actieve bouwsteen “Je actieve tussendoortje”. Vaar, fiets en wandel door tropisch regenwoud, ontdek eeuwenoude grotten en zoef aan een kabel over de junglerivier. Onderweg naar Hue bezoek je een tunnenstelsel in de DMZ (demilitarized zone). Deze tunnels zijn een stuk minder toeristisch dan de Cuchi tunnels in het zuiden.

 

 

Historie in koninklijk Hue en Hoi An

familiereis vietnam rondreizenAan de Perfume Rivier ligt de voormalige keizerlijke hoofdstad Hué, wat je terugziet in de citadel en de keizerlijke graven in de omgeving. De kleine lampionnenstad Hoi An is erg populair bij reizigers. Je bent hier dan ook niet de enige. De kleurrijke historische straatbeeld en de gezellige sfeer maken een verblijf in Hoi An zeker de moeite waard. Je slaapt in een comfortabel resort met zwembad aan de rivier. De omgeving van Hoi An is vlak en ideaal om te fietsen. Met een gids verken je in een kleine groep de dorpen in de omgeving.

 

vietnam helder water strandStrand in Vietnam in de zomervakantie

De stranden in Vietnam in de zomervakantie met de grootste kan op mooi weer vind je rondom Nha Trang. Vanaf de luchthaven word je opgehaald door een chauffeur die je per minibus en boot in ongeveer 2,5 uur naar het Palmeneiland brengt. Als je arriveert snap je waarom je even moest reizen om op deze paradijselijke plek te komen. Palmeneiland is een goede plek om snorkels te huren en de onderwaterwereld te verkennen. Echt kleurrijk koraal vind je niet bij het eiland, maar er is genoeg te zien. Voor wat oudere kinderen die meer levendigheid zoeken, kunnen we ook een strandresort op het vaste land bij het toeristische Nha Trang regelen.

 

Home stay Mai ChauVietnam met kinderen in 3 weken

Heb je 3 weken de tijd om door Vietnam te reizen met kinderen, dan is onze bouwsteen Thuis tussen de karstbergen een goede aanvulling op de Expeditie Vietnam familiereis. Op weg naar Halong Bay slaap je 1 nacht tussen de rijstvelden in een minder bezocht gebied. Maak een wandeling en stap op de fiets en leer de gewoontes en tradities van de bevolking kennen. Logeer basic in een houten palen huis, of in een ecoresort met zwembad tussen de rijstvelden. Slaap nog een nacht in Tam Coc en vaar in een roeiboot tussen de karstbergen door.

 

De lokale bevolking van Vietnam met kinderen

Ook een leuke manier om je reis te verlengen is een nachtje langer te verblijven in Hue om de overwegend Buddische bevolking op het platteland te leren kennen. Leuk voor kinderen omdat ze veel zelf kunnen doen. Fiets met een Engelssprekende gids naar een boer en help hem op het land. Speel een potje voetbal na afloop. Fiets dan door en help een visser in zijn houten sampan boot om de vangst van de dag binnen te halen. Tot slot fiets je naar zijn woning waar je zelf je eigen hartige rijstpannenkoekjes bakt: Hué banh khoai met garnalen, varkensvlees en eieren.

 

Mekong Delta met kinderen

De oplettende lezer vraagt zich wellicht af waarom de Mekong Delta niet is opgenomen in onze favoriete Vietnam rondreis in de zomervakantie. Het is goed mogelijk om te reizen in de Mekong Delta met kinderen. Maar de route wordt dan meteen een stuk intensiever en daardoor minder geschikt voor een reis met kinderen. Wij zijn van mening dat Vietnam te mooi is om er te snel doorheen te reizen. Je ontdekt het land nog beter met slow travel. Bovendien vinden de meeste reizigers het fijn om aan het strand af te sluiten. En laat het nou net regenseizoen zijn bij de stranden in het zuiden in de zomervakantie. Reis je in de kerstvakantie, dan zit je juist wel goed in het zuiden.

 

Terug naar ons Riksja Vietnam reisblog overzicht.

 

Bekijk ook eens...

Varen in Halong Bay en Bai Tu Long Bay

Welke optie wil je aanvragen?

Het anker uit in Halong Bay
Zoek de rust in Bai Tu Long Bay
Rondvlucht boven Halong Bay
x
+