hcmc 300x225

Wat te doen in HCMC: lees hier onze 5 tips!

Reis je van noord naar zuid Vietnam of andersom dan zul je het bruisende Ho Chi Minh City niet ontkomen. Wanneer je reis hier start kan je entree wellicht wat overweldigend zijn. Op straat stromen de brommers onophoudelijk door evenals het bijkomende getoeter. Het oversteken van de straat is een uitdaging. Wij worden stiekem wel een beetje blij van alle hectiek in Ho Chi Minh City en hebben ons goed vermaakt. De meesten mensen verblijven hier alleen als uitvalsbasis voor de Mekong Delta en de Cu Chi Tunnels. Omdat je er dan toch al bent kun je er maar beter een mooie tijd van maken. Daarom delen we graag onze tips voor Ho Chi Minh City:

Shoppen op de Benh Tanh Markt

Wanneer je van noord naar zuid Vietnam reist is HCMC de ideale plek voor het inslaan van souvenirs. Je hoeft ze dan niet de hele reis mee te sjouwen. Souvenirs shoppen kan naar onze mening het beste op de Benh Thanh Market. Hier vind je een breed aanbod in kleding, sieraden, huisdecoraties en kruiden. Onze favoriete aankoop hier was Vietnamese lampionnen om thuis op de hangen!  Tip voor deze markt: ga vroeg in de ochtend. Onze ervaring is dat de verkopers dan nog het meest rustig en vrolijk zijn. Op de markt is het normaal om een beetje van de prijs af te dingen. Maar ga hierin niet te ver; het is belangrijk dat de locals er zelf ook iets aan verdienen.

Bezoek het War Remnants museum

Eerlijk is eerlijk, de Cu Chi Tunnels zijn eigenlijk een toeristenpark. We geven je gelijk als je deze toch niet wilt overslaan want het is een typerend onderdeel uit de Vietnam oorlog. Wanneer je echt geïnteresseerd bent in de Vietnamoorlog mag een bezoek aan het War Remnants Museum niet ontbreken. Dit museum geeft veel informatie over de oorlog uit Vietnamees oogpunt. Bereid je voor op het zien van heftige beelden.

Oh en trouwens, ga je naar het Phong Nha park met onze bouwsteen? Sla de tunnels in zuid Vietnam dan gerust over want met deze bouwsteen bezoek je het Vinh Moc tunnelstelsel; veel uitgebreider en authentieker.

Drink een cocktail in een skybar

Volgens onze Vietnamese lokale partner is de Chill skybar “The place to be” voor een cocktail in de meest bruisende stad van zuid Vietnam.  Met klanken van de DJ op de achtergrond, uitzicht over alle lichten van de stad en een hippe cocktail in je handen wordt het vast een mooie avond. Dit moesten wij natuurlijk uitproberen. Belangrijk om te weten is dat er een dresscode is! Voor mannen geldt een broek over de knieën en geen tanktop. Voor vrouwen geldt dat zij geen slippers mogen dragen. Helaas is ons avontuur door gebrek aan schoenen niet door gegaan en mochten wij niet naar binnen.

Speel een potje đá cầu

Oftewel voetbal met een shuttle. Loop aan het einde van de middag door een van de parken in de stad. Vlakbij je hotel in District 1, tussen alle gebouwen in vind je een van die parken. Kies een lekker bankje uit en aanschouw een potje Vietnamees voetbal. Grote kans dat ze je uitnodigen om mee te spelen!

En tot slot: Verkeer spotten!

Wij vinden het verkeer in Ho Chi Minh City indrukwekkend, maar vooral ook lachwekkend. Tijdens onze reis vonden wij een leuke plek om de verkeersshow te aanschouwen. Wij namen plaats in het Cong Caphe op het balkon waar wij uitzicht hadden op een druk kruispunt. Dit café vonden wij een echte aanrader, niet alleen om de locatie maar ook om de coconut shakes die ze hier maken.

Op zoek naar meer Vietnamtips van onze reisspecialisten? Lees hier over de, volgens ons, vijf meest originele overnachtingen in Vietnam.

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Saigon en Mekong
Comfort hotel met zwembad - Ho Chi Minh City
Eten bij een Vietnamees gezin
Prikkel je zintuigen in HCMC
x
+