De beste tips voor jouw Vietnam foto’s

Als het aan ons ligt is heel de wereld kunst en zijn de mooiste foto’s diegenen waar je het meest bij voelt en waar je de mooiste herinneringen aan hebt. Tijdens jouw Vietnam reis maak jij de mooiste foto! Van het maken van landschapsfoto’s met je mobiele telefoon, tot het nemen van een perfecte close-up met een spiegelreflex camera. Het vastleggen van herinneringen is nog nooit zo makkelijk geweest als nu, en iedereen heeft hierbij een eigen voorkeur. Maar waar kun je nou volgens ons de mooiste foto’s schieten in Vietnam? Hier enkele tips voor foto’s in Vietnam! Wij hebben onze top vijf meest fotogenieke plekken in Vietnam voor je op een rijtje gezet:

Sapa

In noord-Vietnam vindt je de bergomgeving van Sapa, een prachtig groen gebied waar je als fotograaf wordt getrakteerd op uitgestrekte rijstterrassen en een traditierijke cultuur. Bij Sapa lopen veel inwoners in etnische klederdracht, waarbij de felle details afsteken tegen de overwegend zwarte kleding. Hoewel de mensen er toegankelijk zijn, wordt het in tegenstelling tot veel andere plekken in Vietnam niet gewaardeerd wanneer er ongevraagd een foto wordt genomen. Onze tip; vraag even na of je de foto mag maken!

Bekijk hier onze bouwsteen in Sapa.

 

Halong Bay

De volgende fotogenieke plek in Vietnam is Halong Bay. Eeuwen geleden verdedigden de Vietnamezen zich met man en macht tegen veroveraars. Volgens de legende werden zij hierbij geholpen door een draak die neerdaalde op aarde en ter verdediging bijna tweeduizend kalkstelen eilanden uit de oceaan liet rijzen. Tot op de dag van vandaag staat het natuurlijke wereldwonder bekend als Vinh Ha Long, ofwel de Baai van de dalende Draak. De begroeide rotsformaties en grotten vormen een fotogeniek schouwspel, welk bij ieder licht van de dag even bijzonder is.       

Bekijk hier onze bouwsteen in Halong Bay.

Trein selfie

Tijd voor een selfie foto! Van het noorden tot het zuiden is Vietnam maar liefst 1,650 kilometer. Om je een indruk te geven, dat is de afstand van ons kantoor in Leiden tot aan de Spaanse trappen in Rome. Een comfortabele manier om de vele kilometers te overbruggen is de trein. Zo kun je vanuit je comfortabele stoel genieten van het mooie landschap dat aan je voorbijkomt of al liggend in de slaapcoupé dromen over de volgende bestemming in het bijzondere land. In onze ogen is de trein een leuke ervaring en biedt het uitgelezen kans om een foto van jou als reiziger te maken.

 

Hoi An

Deze foto van Hoi An reflecteert te goede sfeer in deze knusse stad goed. Deze kustplaats was vroeger een belangrijk handelscentrum. De oude stad is twee decennia geleden opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanwege het handelsverleden vind je in de voormalige havenstad veel invloeden uit andere landen. Eén van die dingen was de introductie van zijde. Dit product is enorm populair geworden, met name in de vorm van lampionnen. Nog steeds zijn lampionnen kenmerkend voor het straatbeeld van Hoi An.  Zo transformeert het stadje ’s avonds in een sprookjesachtig lichtjes-schouwspel, welke je met de juiste instellingen op de camera heel mooi vast kunt leggen.

Bekijk hier onze bouwsteen in Hoi An.

Mekong Delta

Van de grote hoogtes van Tibet tot aan de vlakke omgeving in het zuidwesten van Vietnam. De Mekong Delta is een groen gebied waar de Mekong rivier uitmondt in vele honderden waterwegen. Dit zorgt voor een vrolijk en kleurrijk tafereel op jouw Vietnam foto. Het lokale Vietnamese leven is hier in volle gang, wat het een authentieke ervaring maakt voor reizigers. Waan je door kleine dorpjes, kijk je ogen uit bij de drijvende markten en laat de camera het werk doen op de uitgestrekte rijstvelden.

Bekijk hier onze bouwsteen in de Mekong Delta.

Dit zijn slechts vijf voorbeelden van de vele fotogenieke plekken in Vietnam. Onze Vietnam-collega’s brengen je graag dichterbij je volgende herinneringen.

Bekijk ook eens...

Bergstammen in Sapa

Welke optie wil je aanvragen?

Hilltribes van Sapa
Special Stay met zwembad net buiten het centrum
Sapa-trekking met homestayovernachting
x
+
Varen in Halong Bay en Bai Tu Long Bay

Welke optie wil je aanvragen?

Het anker uit in Halong Bay
Zoek de rust in Bai Tu Long Bay
Rondvlucht boven Halong Bay
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Klassiek Hoi An
Special Stay Hoi An - langs de rivier
Eten bij een Vietnamees gezin
Vietnamese kookcursus
Hiken door het groen - Bach Ma Nationaal Park
Optionele snorkelexcursie Cham-eilanden
Bezoek aan Golden Bridge
x
+