Reisspecialist Vincent vraagt zijn E-visum Vietnam aan

Volg mijn E-visum aanvraag stap voor stap

Een paar jaar geleden reisde ik naar Vietnam en moest ik mijn visum van tevoren aanvragen bij de ambassade. Het koste tijd om hierheen te gaan, de juiste gegevens in te vullen, een foto mee te nemen en natuurlijk te betalen.

Voor mijn reis naar Vietnam dit jaar ging het een stuk eenvoudiger en vooral vele malen sneller. Sinds begin 2018 is het aanvragen van een E-visum voor Vietnam voor Nederlanders namelijk mogelijk. Sinds 2019 is dit ook voor inwoners van Belgie mogelijk. Deze aanvraag kan je zelf via het internet doen, wat je in een rit naar Den Haag of Brussel scheelt, je niet langer in de rij hoeft te staan bij aankomst op het vliegveld of  het moeten opsturen van je paspoort per post. Wil je toch naar de ambassade dan kan je op onze visumpagina lezen over de mogelijkheden.

Vragen over het e-visum? Inhoudelijke vragen over het E-visum Vietnam kan ik niet beantwoorden. De verantwoordelijkheid voor het proces van het E-visum ligt bij de Vietnamese autoriteiten. Als je hier vragen over hebt kun je terecht bij de Vietnamese ambassade in Den Haag, je vindt de contactgegevens van de ambassade op deze pagina  klik hier.

Ik vond het aanvragen van mijn E-visum Vietnam een prettig en efficiënt proces. In dit blog deel ik daarom graag mijn ervaringen. Hopelijk kan dit helpen in je eigen aanvraagproces.

Website voor het aanvragen E-visum VietnamAanvragen van je E-visum

Het aanvragen van mijn E-visum naar Vietnam ging gemakkelijk en was binnen een kwartier vanachter mijn eigen computer geregeld. Het enige wat ik moest doen is mijn persoonlijke gegevens invullen op deze site. Binnen deze pagina vroegen ze om een digitale pasfoto en een scan van het paspoort. Hiervoor moeten de bestanden in jpg, jpeg of gif zijn. Handig om te weten is dat de velden van het beroep en het adres leeg mogen blijven.

Wanneer je zelf je E-visum aanvraagt, houd er rekening mee dat de datum van in reizen van Vietnam vaak een dag later is dan je vertrek. Dit komt door de internationale vlucht waar je een nacht doorgaat, let hier dus goed op je vluchtgegevens.

Het standaard E-visum Vietnam is 30 dagen geldig, dit kun je dus gerust laten staan, waar je dus niet perse je eigen aantal reisdagen hoeft te tellen. Zolang je binnen deze 30 dagen blijft, ga je altijd voor het standaard E-visum.

E visum Vietnam kosten

Het betalen van het E-visum Vietnam kon ik per creditcard doen. De kosten voor mijn visum werden in US dollar berekend en prijs van het visum was 25USD. Omgerekend waren de visum Vietnam kosten voor mij dus maar €21,-. Vergeleken met de ambassade (€78,-) en de autorisatiebrief (€20,- voor de brief en €25,- voor het visum) is het E-visum voor de reis naar Vietnam dus een stuk goedkoper.

Status checken

Na de betaling van het Vietnam visum kreeg ik per mail een bevestiging. Hierin wordt een registratiecode vermeld en een link naar de site. Via deze site kon ik de status van de aanvraag bijhouden. Normaal gesproken kost dit 3 werkdagen.

Reizen naar Vietnam

Toen mijn visum was geaccepteerd kon ik het thuis uitprinten. Bij binnenkomst in Vietnam kreeg ik nog een stempel en hoefde ik niet in de rij voor het ‘Visa on arrival’. Een prettig begin van mijn vakantie in Vietnam!

Bekijk ook eens...

Cu Chi tunnels Vietnam

Welke optie wil je aanvragen?

Saigon en Mekong
Comfort hotel met zwembad - Ho Chi Minh City
Eten bij een Vietnamees gezin
Prikkel je zintuigen in HCMC
x
+
Hanoi Vietnam

Welke optie wil je aanvragen?

Hallo Hanoi!
Formule 1 race in Hanoi
Comfort hotel met zwembad in Hanoi
Fotografie workshop
x
+

Lees ook...