Wandelen door een oneindige rijstvelden vallei: lees hier alles over Sapa, Vietnam

Oneindig met rijstvelden beklede heuvels bewoond door kleurrijke bergstammen. Klinkt bijzonder, toch? Sapa in noord Vietnam is een prachtig gebied met rijstvelden wat zeker een mooie toevoeging is aan jouw Vietnamreis. Maak een trekking door dit bijzondere landschap en logeer bij een Vietnamese familie thuis. Wij vertellen jou alle ins en outs over Sapa.

y-linh-ho-trek-8Wat te doen in Sapa?

Ja, Sapa town is erg toeristisch en daarom vinden wij dat je hier ook snel weer weg moet. In de omgeving van Sapa vind je diverse kleine dorpjes in de rijstvelden waar etnische minderheden als de H’mong en de Red Dzao leven. Naast de rijstvelden is er in de omgeving meer mooie natuur. Genoeg te doen dus en wij hebben voor jou de leukste activiteiten op een rij gezet.

  • Ga op trekking!

Het heuvellandschap rondom Sapa is ideaal om op trekking te gaan. Je kunt kiezen voor een korte dagtrekking of een meerdaagse trekking met overnachting in homestay. Wij raden die laatste aan omdat het dorp Sapa vrij toeristisch is. Naar mate je verder de bergen in wandelt wordt het steeds rustiger. Eenmaal bij je homestay tussen de rijstvelden aangekomen is het één en al rust.

  • Bezoek de Bac Ha Markt

Zondag is dé dag om naar de markt in Bac Ha te gaan. Dit is de grootste markt in de omgeving en een ware verzameling van kleurrijke bergvolkeren. Je komt hier niet om zelf te shoppen, maar je kijkt je ogen uit naar de handel die hier gedreven wordt. Neem je camera mee want deze markt is erg fotogeniek. Met onze bouwsteen ‘Hilltribes van Sapa‘ breng je een bezoek aan de Bac Ha markt.

  • Ga naar de top van de Fanispan Mountain

De Fanispan Mountain is de hoogste berg van Vietnam. Voor de ervaren klimmer is dit vast een mooie uitdaging, maar heb je hier geen ervaring mee dan raden we je aan de lift te nemen. Er is een kabelliftje naar de top van de berg vanaf het dorp Sapa.

  • Bezoek de Silver Falls (Thac Bac Waterfall)

Op zo’n 12 kilometer vanaf het dorp Sapa vind je de Silver Falls. Deze 100 meter hoge waterval omringt door groene bebossing is mooi om te zien en zeker een bezoekje waardig.

Hoe kom je in SapaHoe kom je in Sapa?

Sapa ligt op ongeveer 380 km ten noorden van Hanoi. Vanaf Hanoi is de meest efficiënte manier om naar Sapa te reizen per nachttrein. Je reist dan per trein naar het dorp Lao Cai op nog ongeveer 30 kilometer afstand van Sapa. Boek je je Sapa-trekking bij ons dan halen we jou op bij het treinstation. Heb je nog niks geboekt dan kan het wellicht overweldigend zijn om hier aan te komen. Wij ervaarden de aankomst hier als een ware aanval van vrouwen die opdringerig tours aanbieden en waren blij dat onze chauffeur met een naambordje al op ons stond te wachten.

Je kunt ook per bus reizen van Hanoi naar Sapa en andersom. Wij boeken dan een gedeelde minibus welke je in ongeveer acht uur van Sapa naar Hanoi brengt.

Wat is de beste reistijd voor Sapa?

Van april t/m september is het regenseizoen in noord Vietnam. Kijk je puur naar regen dan zou half november t/m maart voor jou de beste reisperiode zijn. Wanneer het bij ons winter is, is het in Vietnam ook winter en vooral in Sapa kan het dan erg koud zijn. In december, januari en februari kan de temperatuur in Sapa ’s avonds tot rond het vriespunt zakken. Bezoek je deze regio in deze periode zorg dat voor warme kleding.

Kom je in Sapa voor de groene of goude rijstvelden? Dan is het juist verstandig om in het regenseizoen naar Sapa te reizen. Van juni tot augustus zijn de rijstvelden valleien in Sapa mooi groen, zoals je deze waarschijnlijk van de meeste foto’s kent. In september en oktober wordt er geoogst, wat ook erg leuk is om te zien. De rijstvelden zijn dan niet meer groen, maar geel/goud.

Bekijk ook eens...

Bergstammen in Sapa

Welke optie wil je aanvragen?

Hilltribes van Sapa
Special Stay met zwembad net buiten het centrum
Sapa-trekking met homestayovernachting
x
+
Door Noord-Vietnam trekkingen

Welke optie wil je aanvragen?

Noord-Vietnam trekkingen
Sapa trekking (5 dagen / 4 nachten)
Mu Cang Chai wandeling (3 dagen/ 2 nachten)
Hoang Su Phi-trekking (4 dagen / 3 nachten)
x
+

Lees ook...