Phu Quoc eiland

Phu Quoc Vietnam: tips & hoogtepunten

Phu Quoc Vietnam: het paradijs van het zuiden. Ben jij op zoek naar een plek om na een actieve Vietnam rondreis een paar dagen compleet te relaxen? Zon, zee & strand. Alle ingrediënten voor een relaxte afsluiting kan je terugvinden in Vietnam op Phu Quoc. Je leest hier alles wat jij over het eiland Phu Quoc in Vietnam moet weten.

Wat is er te doen op Phu Quoc?Phu Quoc Vietnam nachtmarkt

Relaxen op de stranden: Dit is waar de meeste mensen voor naar Phu Quoc in Vietnam komen. Rondom het eiland vind je verschillende strandjes, dus je kunt gaan strand hoppen of gewoon genieten op het strand bij je resort.

Dinh Cau Night Market: Dit is waar het ‘nachtelijke leven’ van Phu Quoc zich afspeelt. De vers gevangen vis wordt direct uit zee aan de market geleverd en je vindt op de markt dan ook een uitgebreide keuze aan visrestaurantjes. Naast seafood kun je op de nachtmarkt ook terecht voor souvenirs, een biertje of andere snacks.

Snorkelen en duiken: Ben je een liefhebber van de onderwaterwereld? Sla dan tijdens jouw Vietnamreis het eiland Phu Quoc niet over. Hier vind je het mooiste koraal van Vietnam. Direct vanaf het strand snorkelen is niet zo bijzonder dus wij raden aan hier een tour voor te boeken.

Tempels en Pagoda’s: Voorheen hoorde Phu Quoc bij Cambodja en hierdoor is de boeddhistische community  groter dan in andere Vietnamese delen. Je vindt op Phu Quoc dan ook verschillende pagoda’s en tempels. De meest bekende tempels zijn de Dinh Cau Rock, Ho Quoc Pagoda, Cao Dai Tempel en de Sung Hung Pagoda. Huur een scooter en ga tempel hoppen.

Phu Quoc National Park: Dit is het nationale park wat ongeveer 70% van het eiland bedekt. Sinds 2010 behoort het Phu Quoc national park tot de UNESCO werelderfgoedlijst en is rijk aan flora en fauna. Dit uitgestrekte beboste gebied is de ideale omgeving voor trekking, kajakken of raften.

Phu Quoc Vietnam strandWat zijn de mooiste stranden op Phu Quoc?

Het mooiste en ook meest drukke strand is Long Beach. Het gedeelte vlakbij het vliegveld is het drukste, maar iets noordelijker wordt het steeds wat rustiger. Ook vonden wij Ong Lang Beach mooi en idyllisch. Dit strand is iets rustiger dan Long Beach. Op beiden stranden vind je leuke restaurants voor een diner tijdens zonsondergang.

Hoe kom ik op Phu Quoc eiland?

Bezoek je de Mekong Delta in Vietnam? Dan is dit het ideale vertrekpunt voor Phu Quoc. Vanuit de Mekong Delta neem je dan in Rach Gia de boot, welke je in 2,5 uur naar het eiland Phu Quoc brengt.

Sla je de Mekong Delta over en reis je vanaf Ho Chi Minh City naar Phu Quoc? Dan is de snelste en goedkoopste manier om naar Phu Quoc in Vietnam te reizen per vliegtuig.

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan Phu Quoc Vietnam?Phu Quoc Vietnam strand

Het hoogseizoen op Phu Quoc is van november t/m maart. Dit komt omdat de temperatuur aangenaam is (+/- 30 graden) en dit het droge seizoen is in Zuid-Vietnam. Van april tot juni zit je in de aanloop naar het regenseizoen, het is warmer en vochtiger en je kunt af en toe een bui verwachten. Van april tot juni heb je wel het voordeel dat het lekker rustig is op het Vietnamese Phu Quoc. Juli t/m september is het slechtste seizoen om naar Phu Quoc te gaan voor een zonaanbidder: in deze maanden valt de meeste regen. De locals zelf houden juist niet van zon en reizen in deze maanden juist naar Phu Quoc, waardoor het ondanks de regen zelfs nog druk is op het eiland.

Reis jij in de maanden juli t/m september naar Vietnam? Kijk dan ook eens naar de andere opties in ons blog over de mooiste stranden van Vietnam.

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Zandstranden en natuurbronnen
Special Stay Phu Quoc
x
+

Lees ook...