Origineel overnachten in Vietnam; onze top 5!

 

Het land van de rijstvelden, punthoedjes, gekke printjes, brommers en natuurlijk de Loempia! Maar zeker ook het land van origineel overnachten. Een bijzondere reis is voor ons niet compleet zonder bijzondere overnachtingen. Wij gingen daarom op zoek naar bijzondere overnachtingen, welke jij ook kunt toevoegen aan jouw reis via Riksja Vietnam!

Hier dan onze top vijf origineel overnachten in Vietnam:

#1 Een homestay

Wat nou vijfsterren hotel? Wie het land écht wilt leren kennen logeert een nachtje bij een Vietnamese familie. Een warm welkom is hierbij gegarandeerd net als veel eten, veel kletsen en glazen zelf gebrouwen rijstwijn. Wij hebben de leukste al voor je uitgekozen in het onbekende Mai Hich. Hier ervaar je het authentieke Vietnam, andere toeristen kom je hier amper tegen en je slaap ’s avonds in een traditionele paalwoning tussen de rijstvelden. Lees meer over onze bouwsteen hier.

 

#2 Kamperen aan het Lakmeer 

Maar dan zonder stoeien met tenten opzetten, lekkende luchtbedden en nachtelijke zoektocht naar het toiletgebouw. Onder het tentdoek op een zacht matras, in een echt bed dommelden wij heerlijk in slaap met de natuurgeluiden op de achtergrond. ’S Ochtends word je gewekt door het geluid van lokale vissers op het meer. Deze plek is een van onze favorieten, het is een prettige ontsnapping uit de hectische Vietnamese steden. Tijdens je verblijf maak je een tocht door de natuur en maak je kennis met de Mnong minderheid.

#3 Een nacht op een boot

Het plaatje van Halong Bay en de traditionele Chinese, houten schepen is je vast niet onbekend. Voor veel mensen mag een overnachting in deze baai niet ontbreken in de reis. En we geven je groot gelijk, want de zonsondergang vanaf de boot is een adembenemend uitzicht. Echt origineel overnachten is het niet meer wanneer je samen met tientallen boten om je heen hier de nacht door brengt. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een andere route; Bai Tu Long Bay! Deze route, in dezelfde baai, wordt beschermt en hier mag maar een beperkt aantal boten varen. Hier is het dus ongestoord genieten.

#4 Even lekker luxe

Stiekem genieten we allemaal vast van een beetje luxe. Na een avontuurlijke rondreis met homestay vinden wij het in ieder geval heerlijk om even te luieren voor de reis naar huis. Het is ten slotte ook vakantie. Verscholen achter de kliffen vlakbij Nha Trang is het heerlijk vertoeven in een luxe resort aan een privéstrand. Laat je hier vertroetelen in de spa of werk aan je kleurtje bij de infinity pool met zeezicht. Klikt dit aantrekkelijk? Kijk dan is naar onze bouwsteen Zomer aan de kust.

#5 Tussen de Karstbergen

Op de kanaaltjes tussen de Karstbergen van Ninh Binh kan het aardig druk worden overdag met toeristen. Veel van hen zijn hier slechts voor de dag waardoor het ’s avonds weer leegstroomt. Wij werden hier verliefd op een lodge verscholen tussen de Karstbergen. Laat je dus niet afschrikken door de drukte overdag want met onze bouwsteen zul je ’s avonds rustig én origineel overnachten  in de  natuur.

 

 

Krijg je ook al zo’n zin om naar Vietnam te reizen en op deze plekken te slapen? Doe een aanvraag met je favoriete bouwstenen en wij puzzelen deze voor je aan elkaar in een handige route.