Hoang su Phi rijstvelden vietnam optimized

Top 3 gebieden met de aller-mooiste rijstvelden van Vietnam

Het ongerepte noorden van Vietnam is bekleed met prachtige groengele rijstvelden. Zoveel dat je soms door de rijst het veld niet meer kan zien. Welk gebied wil ik nou aan mijn rijst, uh, reis toevoegen?

Op onze Vietnam reizen hebben wij de mooiste Vietnam rijstvelden al voor je gespot en om het je wat gemakkelijker te maken met plannen lees je hier over onze drie favoriete rijstvelden van Vietnam!

Hoang su Phi rijstvelden vietnam optimizedMooiste Vietnam rijstvelden #1: Huang Su Phi rijstvelden in Ha Giang

In het berglandschap van het verre Vietnamese noorden zijn volgens ons de mooiste rijstterrassen aangelegd. Hier, in de provincie Ha Giang, vind je een nog ongerept gebied met minstens net zo mooie rijstvelden als het bekende Sapa.  De naam van deze rijstvelden is Huong Su Phi. Het gebied is alleen per lange autoreis te bereiken wat er voor zorgt dat het nog maar weinig bezocht wordt door toeristen. Voor ons des te meer reden om het wél te bezoeken. Hier vind je nog traditionele, kleurrijke bergstammen. De actieve reiziger zit hier op de goede plek. Door dit berggebied kun je namelijk meerdaagse trekkingen maken.

Bekijk onze Ha Giang Trekking

 

 

Mooiste Vietnam rijstvelden #2: Mai Hich rijstveldenVietnam rijstvelden Mai Hich

Mai What? Grote kans dat je Mai Chau kent, maar dat Mai Hich je nog onbekend in de oren klinkt. In Mai Hich vind je een uitgestrekte rijstvelden vallei in de heuvels. In tegenstelling tot Mai Chau, komen er in Mai Hich nog amper toeristen. In Mai Hich zijn namelijk geen hotels, maar alleen twee homestays. De rijstvelden zijn niet in de bergen, maar in heuvels gelegen. Dit maakt het gebied iets toegankelijker voor bijvoorbeeld gezinnen.  Ook voor wie niet veel tijd heeft in het noorden is Mai Hich een goede optie. Vanuit Hanoi is het namelijk maar vier uur reizen.

Bekijk onze Mai Hich Bouwsteen

 

 

Mooiste Vietnam rijstvelden #3: Sapa rijstveldenSapa Vietnam rijstvelden

We moeten toegeven dat het inmiddels meer op een kermisattractie lijkt dan op een gebied waar ooit traditionele en ongerepte bergstammen leefden. Toch behoort Sapa op onze nummer drie mooiste rijstvelden van Vietnam. Door de treinverbinding vanaf Hanoi kun je de lange afstand comfortabel per nachttrein afleggen. De prachtige uitgestrekte rijstvelden en de bereikbaarheid van dit gebied maken een hoop goed. Degene die kiest voor een langere trekking met overnachting in een homestay wordt hier in Sapa ook voor beloond. Veel mensen vinden zo’n trekking te zwaar en blijven in het dorp. Bij de homestays kun je nog in alle rust genieten van het prachtige rijstvelden gebied.

Sapa te toeristisch of nog steeds de moeite waard? Lees alles over een bezoek aan de rijstvelden in Sapa in ons blog.

Lees het Sapa Reisblog

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Thuis tussen de Karstbergen
Comfort hotel met zwembad in Tam Coc
Bai tu Long Bay cruise
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Sapa trekking
Zoek de rust in Hoang su Phi!
x
+
Ha Giang Loop Tour

Welke optie wil je aanvragen?

Happy on the Ha Giang Loop
Achterop de motor over de Ha Giang Loop op dag 2
Extra nacht in Nam Dam met rijstvelden trekking
x
+