Hoang su Phi rijstvelden vietnam optimized

Top 4 gebieden met de allermooiste rijstvelden van Vietnam

Het ongerepte noorden van Vietnam is bekleed met prachtige, groengele rijstvelden. Zoveel dat je soms door de rijst het veld niet meer kunt zien. Welk gebied wil ik nou aan mijn rondrijst, uh, rondreis door Vietnam toevoegen?

Op onze Vietnamreizen hebben wij de mooiste Vietnam rijstvelden al voor je gespot en om het je wat gemakkelijker te maken lees je hier over onze 4 favoriete rijstvelden van Vietnam!

Mu Cang Chai TopMooiste Vietnam rijstvelden #1: Mu Cang Chai

Onze favoriet als het om Vietnamese rijstvelden gaat. De rit ernaartoe vanuit Hanoi is ongeveer acht uur, maar je geduld wordt beloond door een nog ongerepte vallei met puntige bergen die bekleed worden door rijstterrassen. Tijdens je trekking in Mu Cang Chai maak je kennis met verschillende stammen die tussen de bergen wonen. Vanaf de top van de bergen heb je een oneindig uitzicht over de rijstterassen.

Bekijk onze Mu Cang Chai trekking

 

 

Hoang su Phi rijstvelden vietnam optimizedMooiste Vietnam rijstvelden #2: Hoang Su Phi rijstvelden in Ha Giang

In het berglandschap van het verre Vietnamese noorden zijn volgens ons de mooiste rijstterrassen aangelegd. Hier, in de provincie Ha Giang, vind je een nog ongerept gebied met minstens net zo mooie rijstvelden als het bekende Sapa.  De naam van deze rijstvelden is Huong Su Phi. Het gebied is alleen per lange autoreis te bereiken wat er voor zorgt dat het nog maar weinig bezocht wordt door toeristen. Voor ons des te meer reden om het wél te bezoeken. Hier vind je nog traditionele, kleurrijke bergstammen. De actieve reiziger zit hier op de goede plek. Door dit berggebied kun je namelijk meerdaagse trekkingen maken.

Bekijk onze Ha Giang Trekking

 

Mooiste Vietnam rijstvelden #3: Mai Hich rijstveldenVietnam rijstvelden Mai Hich

Mai What? Grote kans dat je Mai Chau kent, maar dat Mai Hich je nog onbekend in de oren klinkt. In Mai Hich vind je een uitgestrekte rijstveldenvallei in de heuvels. In tegenstelling tot Mai Chau, komen er in Mai Hich nog amper toeristen. In Mai Hich zijn namelijk geen hotels, maar alleen twee homestays. De rijstvelden zijn niet in de bergen, maar in de heuvels gelegen. Dit maakt het gebied iets toegankelijker voor bijvoorbeeld gezinnen.  Ook voor wie niet veel tijd heeft in het noorden is Mai Hich een goede optie. Vanuit Hanoi is het namelijk maar vier uur reizen.

Bekijk onze Mai Hich Bouwsteen

 

Mooiste Vietnam rijstvelden #4: Sapa rijstveldenSapa Vietnam rijstvelden

We moeten toegeven dat het inmiddels meer op een kermisattractie lijkt dan op een gebied waar ooit traditionele en ongerepte bergstammen leefden. Toch behoort Sapa op onze nummer vier mooiste rijstvelden van Vietnam. Door de treinverbinding vanaf Hanoi kun je de lange afstand comfortabel per nachttrein afleggen. De prachtige, uitgestrekte rijstvelden en de bereikbaarheid van dit gebied maken een hoop goed. Degene die kiest voor een langere trekking met overnachting in een homestay wordt hier in Sapa ook voor beloond. Veel mensen vinden zo’n trekking te zwaar en blijven in het dorp. Bij de homestays kun je nog in alle rust genieten van het prachtige rijstveldengebied.

Sapa te toeristisch of nog steeds de moeite waard? Lees alles over een bezoek aan de rijstvelden in Sapa in ons blog.

Lees het Sapa Reisblog

Bekijk ook eens...

Werken op het land

Welke optie wil je aanvragen?

Thuis tussen de Karstbergen
Comfort hotel met zwembad in Tam Coc
Bai tu Long Bay cruise
x
+
Door Noord-Vietnam trekkingen

Welke optie wil je aanvragen?

Noord-Vietnam trekkingen
Sapa trekking (5 dagen / 4 nachten)
Mu Cang Chai wandeling (3 dagen/ 2 nachten)
Hoang Su Phi-trekking (4 dagen / 3 nachten)
x
+