Inspiratierondreis Vietnam in 15 dagen

In deze inspiratierondreis vind je een route die je in twee weken kennis laat maken met Vietnam. We hebben gekozen voor de best beoordeelde bouwstenen en highlights die je wat ons betreft niet mag missen. Dit is wat je tijdens deze reis kunt verwachten:

 

Direct na aankomst voel je het: de hectiek, de levenslust en de warmte. Welkom in Hanoi, welkom in Vietnam. Het is een land met een communistisch verleden en dat merk je overal. Zelfs je boot in Bai Tu Long Bay – nét even wat minder toeristisch en net zo mooi als Halong Bay – is versierd met rode vlaggen. Dompel je onder in de geschiedenis in de musea en Cu-Chitunnels en maak kennis met de lokale bevolking op het platteland. Tijdens deze rondreis Vietnam doe je het allemaal.

Cultuurproeven in Hanoi – 2 nachten Geen betere plek om je reis af te trappen dan in het bruisende Hanoi, waar je midden in the Old Quarter slaapt. Ga op streetfoodsafari en probeer gefrituurde pasteitjes, springrolls, dimsum en slak – als je durft.

 

 

 

 

Het anker uit in Halong Bay – 2 nachten (1 op de boot en 1 in Hanoi) In de rustieke baai drijven tal van bootjes tussen enorme kalksteenrotsen, en jij slaapt er op eentje. ’s Avonds gaan de lampjes op de boten aan en zorgt de sterrenhemel voor een magische omgeving.

 

 

 

 

Kleding shoppen in Hoi An – 3 nachten Laat jezelf hier door een van de vele kleermakers een spotgoedkope nieuwe outfit aanmeten. Dwaal over de beroemde Japanse brug of stap op de fiets en trap door het deltagebied langs rijstvelden, boerendorpjes en garnalenkwekerijen naar de kust.

 

 

 

 

Palmeneiland Vietnam - HangmatRelaxstand op Palmeneiland – 2 nachten Ook Vietnam kent tropicana op z’n best: beeld je een parelwit strand, helderblauw water, palmbomen en knusse bamboebungalows in en je hebt Palmeneiland.

 

 

 

 

 

Duik in de geschiedenis in Ho Chi Minh City – 3 nachten (inclusief nachttrein) Je duikt in de tumultueuze geschiedenis van Vietnam: het gangenstelsel van de Cu Chi-tunnels laten je zien hoe de Vietcong opereerde tijdens de oorlog met Amerika.

 

 

 

 

Mekong Delta varen - Rondreis VietnamPeddelen door de Mekongdelta – 2 nachten (1 in de Mekong Delta en 1 in HCMC) Varend door smalle waterwegen krijg je een inkijkje in het leven op het platteland: zwaai naar spelende kinderen en vrouwen die de was doen in de rivier en bezoek de drijvende markt van Cai Rang.

 

 

 

Riksja Vietnam is onderdeel van Riksja Travel. Wij brachten dit jaar al meer dan 2.300 reizigers dichter bij hun bestemming. Zij beoordeelden onze dienstverlening gemiddeld met een 8,9 op Reisgraag.nl.

Riksja Travel staat voor

✓ Individuele reizen
✓ Persoonlijk contact
✓ Landenspecialisten
✓ Kleinschalig
✓ Tikkeltje eigenwijs

Bouw je reis
In deze rondreis hebben we de ideale balans gezocht tussen actie, cultuur en totale ontspanning. Wil je een snufje meer of minder? Al onze rondreizen zijn flexibel: een dagje korter of langer regelen we met liefde voor je, of een vlucht in plaats van een nachttrein. Met onze bouwstenen – korte reizen van 3-4 dagen – kun je ook je hele reis naar wens samenstellen. Vraag ons gerust om hulp, daar zijn we immers voor!

We hopen je met deze reis volop geïnspireerd te hebben en dat je net zo enthousiast bent over Vietnam als wij zijn! Laat je ons weten of de reiskriebels al begonnen zijn?

 

Naar de Vietnam bouwstenen

Bekijk ook eens...

Varen in Halong Bay en Bai Tu Long Bay

Welke optie wil je aanvragen?

Het anker uit in Halong Bay
Zoek de rust in Bai Tu Long Bay
Rondvlucht boven Halong Bay
x
+
Streetfood Hanoi op een krukje

Welke optie wil je aanvragen?

Hallo Hanoi!
Comfort hotel met zwembad in Hanoi
Fotografie workshop
x
+