Dit zijn dé highlights van Hanoi!

hanoi-streetfoodsafari

Hanoi, Vietnam

Tijdens een rondreis door Vietnam is de kans groot dat je de vakantie eindigt of juist begint in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Hanoi ligt in het noorden van het land, dus de meesten beginnen de reis hier en zakken dan af naar beneden, tot aan Ho Chi Minh in het zuiden. Je kunt de route ook andersom doen, bijvoorbeeld als dit scheelt in de prijzen van de vliegtickets. Eén ding is zeker: een bezoek aan Hanoi is niet te vermijden. Lees hier wat je allemaal kunt doen en zien in deze stad om het meeste uit het verblijf te halen. Wij zetten alle highlights van Hanoi voor je op een rij!

 

 

Algemene informatie Hanoi

Hanoi betekent letterlijk binnen de rivier en die naam heeft ze te danken aan de omliggende rivieren: de Rode Rivier en de Nhuê. In de stad regent het maar liefst twee derde van het jaar en daarom heerst hier een vochtig, semitropisch klimaat. Wil je de neerslag ontwijken? Dan kun je het beste in onze koude wintermaanden gaan.

Wandelen door het centrum

Hanoi is niet de grootste stad van Vietnam, maar veel mensen wonen er wel. De stad telt maar liefst zeven miljoen inwoners en daarmee kun je stellen dat deze metropool dichtbevolkt is. En dat is vrijwel direct voelbaar. Zo staat Hanoi bekend om de kleine, drukke straatjes en de vele brommers en scooters die om je oren heen zoeven. De kans is groot dat je een keer verdwaalt, maar dat vinden wij juist alleen maar leuk. Zo kom je vaak op plekken terecht waar je normaal gesproken niet zou komen.

Streetfood Hanoi

En als je dan toch een wandeling aan het maken bent, dan moet je wel een hapje streetfood proeven. De streetfood kraampjes in het oude centrum is onze favoriete highlight in Hanoi. Reizigers vinden het eten in Vietnam vaak geen straf en terecht, want de keuken heeft veel te bieden en voor iedereen is er wel wat wils. En zo ook voor vegetariërs. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je geen lekkere maaltijden vindt. Wil je de Vietnamese keuken nog beter leren kennen? Doe dan een streetfoodtour met onze Hanoi bouwsteen of neem een kookworkshop. Samen met een local ga je op pad om een aantal bezienswaardigheden van Hanoi te bezoeken, maar vooral om Vietnamese specialiteiten te ontdekken. Krijg je al trek?

Hanoi Bezienswaardigheden

Naast dat het een leuke bezigheid is om door de stad te wandelen, kun je er nog veel meer doen en zien. Hanoi zit boordevol highlights. Lees hieronder wat de Hanoi bezienswaardigheden zo al zijn.

  • De trainstreet Train street Hanoi bezienswaardigheden

Wanneer de trein over deze rails passeert moeten de mensen tegen de muur van hun huizen gaan staan. In de trainstreet van Hanoi raast de trein vlak langs de deuren van de huizen. Een bijzonder gezicht, vonden wij. Ook een populaire spot voor fotografen. Wij vonden het leuk om door de trainstreet van Hanoi te lopen en dit bijzondere aspect te aanschouwen.

  • De gevangenis

Wij vonden de Hoa Lo gevangenis in Hanoi een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden. De Hoa Lo gevangenis werd door de Fransen gebouwd toen Vietnam nog een Franse kolonie was. In het verleden werden hier voornamelijk communisten gevangen gehouden en later werden er ook veel Amerikaanse piloten achter de tralies gezet. Je leert hier meer over het gevangenschap en je ziet attributen en cellen van dichtbij. De Hoa Lo gevangenis in Hanoi draagt in ieder geval bij aan de heftige geschiedenis van het land en is hiermee een educatieve bezienswaardigheid.

  • Het Ho Chi Minh Mausoleum

Heeft de geschiedenis van Vietnam na het bezoek aan de gevangenis je interesse gewekt? Ga dan ook naar het Ho Chi Minh Mausoleum. Ik hoor je al denken: Ho Chi Minh is toch een andere stad in Vietnam? Dat klopt, maar het is vernoemd naar de toenmalige president, wie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog op het plein in Hanoi de onafhankelijkheidsverklaring voor las. Daarom worden er elk jaar op 2 september parades gehouden om deze dag te eren en te herdenken. Veel Vietnamezen nemen een momentje om hun respect te tonen naar Ho Chi Minh, want ook zijn beeld is hier te vinden. Neem vooral even een kijkje binnen om het van dichtbij mee te maken.

  • Luieren aan het Hoan Kiem meer

Als je toe bent aan iets luchtigs, kun je naar het Hoan Kiem meer gaan. Hier komen veel toeristen en locals naartoe om even uit te rusten op het bankje aan het water. Verder is het hier groen en rustig, en je vindt hier dan ook veel mensen die een biertje drinken of gewoon een boek lezen. En als je van het sporten bent, is dit een fijne plek om hard te lopen of om ochtendgymnastiek te doen. Je zult zeker niet de enige zijn die hier sport. Zo worden er in de ochtenden bijvoorbeeld vechtsportlessen gehouden, waar iedereen aan mee mag doen.

  • Musea

En zo zijn er nog meer bezienswaardigheden in Hanoi. Voorbeelden zijn het waterpoppentheater, het Military History Museum, het Vietnam Women’s Museum, het Vietnam Museum of Etnology en het Museum van Beeldende Kunst. Dus ben je een echte cultuurbarbaar? Dan zit je in Hanoi aan het juiste adres!

Heb je alle genoemde highlights van Hanoi gezien? Dan kun je je verblijf in Hanoi nog afsluiten met een bezoek aan een van de vele shopping malls en de gezellige markten. Of stap in een fietstaxi en laat je voor een uurtje rondrijden, het straatleven van Hanoi is al een ware bezienswaardigheid op zich!

Bekijk ook eens...

Streetfood Hanoi op een krukje

Welke optie wil je aanvragen?

Hallo Hanoi!
Comfort hotel met zwembad in Hanoi
Fotografie workshop
x
+
Varen in Halong Bay en Bai Tu Long Bay

Welke optie wil je aanvragen?

Het anker uit in Halong Bay
Zoek de rust in Bai Tu Long Bay
Rondvlucht boven Halong Bay
x
+