Reisapps reisblog

Dit zijn de handigste apps voor jouw Vietnamreis!

Reisapps reisblogOp vakantie word je misschien liever niet gestoord door social media en Whatsapp berichten van thuis, maar een smartphone kan ook op reis erg handig zijn. In mijn reizen is mijn smartphone eigenlijk niet meer weg te denken. Naast het schieten van mooie plaatjes gebruik ik mijn smartphone ter plaatse ook met een aantal handige reisapps. Deze reisapps deel ik dan ook graag met jullie.

Reisdocumenten opslaan

Vroeger ging je met een stapel papier op reis; reisbescheiden, vliegtickets en verzekeringenpapieren. Persoonlijk vind ik dit erg onoverzichtelijk en ook niet duurzaam. Tegenwoordig download ik alle benodigde papieren vanaf mijn e-mail zo op mijn smartphone en sla deze hier op. Deze documenten kun je handig terugvinden en ordenen op je Iphone via de Ibooks app of op je Android met de PDF viewer.

 

Vluchtwijzigingen en online inchecken

Voordat ik op reis ga download ik altijd de reisapp van de luchtvaartmaatschappij waarmee ik vlieg. Hier kun je de laatste vluchtwijzigingen eenvoudig checken maak ook online inchecken kan via de meeste apps van airlines. Dit is vooral handig als je ter plaatse bent en geen computer tot je beschikking hebt.

Navigeren met MAPS.ME

Richtingsgevoel, dat is niet mijn sterkste punt. Om de paar dagen wisselen van plek naar plek is voor mij dan ook erg lastig. Om te zorgen dat ik niet verdwaal heb ik graag een offline navigatie app geïnstalleerd op mijn mobiele telefoon. Mijn favoriete reis-app is MAPS.ME, een handige reisapp waarmee je zonder internet nog steeds kunt navigeren. Let er op dat je van te voren de kaart van Vietnam download en dan ben je ready to go!

Currency app

Je staat bij een marktkraampje op een drukke markt in Ho Chi Minh City en door alle chaos om je heen lukt het je niet meer om de prijs om te rekenen van die mooie tas. Hoe zat het nou ook alweer met die Vietnamese Dong? Ook hiervoor bestaan handige reisapps die het bedrag eenvoudig voor je omrekenen. Ik gebruik hiervoor de XE Currency App waar de huidige koers wordt berekend.

Tripadvisor

Om te zorgen dat ik geen hoogtepunten aan mij voorbij laat gaan check ik altijd even reviews in een bepaalde plek om ervoor de zorgen dat ik alle food hotspots, hippe barren en mooie bezienswaardigheden spot. Ook voor een massage kijk ik graag van te voren welke spa hiervoor goede reviews krijgt. Hiervoor gebruik ik Tripadvisor, welke zeker behoort tot mijn favoriete, handige reisapps. Je leest op deze app ervaringen van reizigers over de hele wereld en zo ontdek je handige tips.

Douane Reisapp

Op de markten in Vietnam is er groot aanbod van namaakproducten, geurige kruiden en specerijen en zilveren sieraden. Grote kans dat je veel souvenirs mee wilt nemen naar Nederland. Het is wel handig om even na te gaan wat je wel en niet mee het land terug in mag nemen. Download daarom de App Douane Reizen. In deze handige reis app lees je wat je wel en niet terug mag nemen, maar ook kun je foto’s van aankoopbonnen in de app opslaan. Zo kun je bewijzen dat je bepaalde spullen thuis al gekocht hebt ter preventie van invoerbelasting.

Bekijk ook eens...

Indochinareizen - Angkor Wat

Welke optie wil je aanvragen?

Antiek Angkor
Special stay - Siem Reap
x
+
Streetfood Hanoi op een krukje

Welke optie wil je aanvragen?

Hallo Hanoi!
Comfort hotel met zwembad in Hanoi
Fotografie workshop
x
+