Coronavirus in China. Wat betekent dit voor mijn reisplannen naar Vietnam?

Ben jij een reis naar Azië aan het plannen? Dan is het je waarschijnlijk niet ontgaan dat er in China momenteel een uitbraak van het Coronavirus is. Wat de gevolgen van deze uitbraak op de lange termijn zijn, is nog moeilijk vast te stellen. Toch kunnen we het ons goed voorstellen dat je wat vragen hebt. Daarom praten we je graag even bij.

Wat is er aan de hand?

Sinds december 2019 is er een uitbraak van het Coronavirus in China. De uitbraak is vermoedelijk ontstaan op een markt in de Chinese stad Wuhan in de provincie Hubei. Patiënten die met virus besmet zijn hebben vooral griepsymptomen. Ongeveer 20% van de patiënten kregen tot nu toe last van de longen.

Hoe is de situatie nu? (vrijdag 06-03-2020)

Momenteel geldt er voor heel China (m.u.v. Hong Kong, Macau en Taiwan) een tijdelijk negatief reisadvies. Dit reisadvies is er niet (alleen) voor het Coronavirus. Het is er voornamelijk omdat de Chinese overheid het reizen binnen China enorm beperkt. Normaal reizen is daardoor op dit moment onmogelijk. Zodra de situatie verbetert, zal het negatieve reisadvies opgeheven worden.

Begin februari heeft de Vietnamese overheid besloten om geen vluchten vanuit China meer toe te laten. Hierdoor is vliegen naar Vietnam met een overstap in China niet meer mogelijk. Dit geldt nog wél voor vluchten vanaf Hong Kong.

Vrijdag 06-03-2020

Alle reizigers die de afgelopen 14 dagen Iran of Italië hebben bezocht hebben een kans om in quarantaine gezet te worden bij aankomst in Vietnam. Neem contact met ons op als dit betrekking heeft op jouw reis.

Sinds vandaag worden reizigers gevraagd een medische verklaring in te vullen bij aankomt op het vliegveld in Vietnam.

Op onze Riksja Travel website kan je meer informatie terugvinden betreffende onze voorwaarden rondom het coronavirus.

Woensdag 26-02
Alle personen van de 16 mensen die waren geinfecteerd door het Corona virus in Vietnam zijn weer gezond en ontslagen uit het ziekenhuis. Dat betekent dat er op dit moment niemand meer besmet is met het virus in Vietnam.

De afgelopen 10 dagen zijn er geen besmetting meer gevonden in heel Vietnam.

Woensdag 19-02
Een dorp 40 kilometer ten noorden van Hanoi in quarantine gezet. Een meisje wat studeerde in China is terug gekeerd naar haar familie en heeft hier haar familie besmet met het virus. Uit voorzorg heeft de Vietnamese overheid het gehele dorp voor de komende twee weken in quarantine gezet. De verspreiding is hiermee alleen tot het gezin van het meisje gebleven welke zij goed hebben kunnen behandelen. Er zijn verder dus geen andere mensen besmet geraakt.

Wat betekent dit voor een reis naar Vietnam?

Voor Vietnam geldt momenteel geen negatief reisadvies. De situatie in Vietnam is niet anders dan in landen als Frankrijk of de Verenigde Staten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de situatie per land nauwkeurig in de gaten.

Ik heb al geboekt naar Vietnam. Wat nu?

Wij houden continu contact met onze agent, het Ministerie van Volksgezondheid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zodra het vanuit medisch oogpunt noodzakelijk is dat we actie gaan ondernemen, nemen wij direct contact met je op. Mocht in de komende tijd blijken dat het voor jou onverstandig is om de reis in de huidige vorm door te zetten, zullen we op een later moment samen met jou kijken naar een goed alternatief. Wees verzekerd: wij hebben de veiligheid van jullie -onze reizigers-  hoog in het vaandel staan en wij zullen je niet op reis sturen als dit onverantwoord is.

Leestips

  • Wil je meer weten over gezondheid en veiligheid op reis? De World Health Organization heeft handige tips uitgebracht over hoe je jezelf op reis kunt beschermen. Die tips lees je hier!
  • Wil je meer weten over het Coronavirus? Lees er alles over op de website van het RIVM.