Ba-Be-National-Park

Ba Be National Park mini-reisgids: onze tips & tricks

Op 4 uur rijden ten noorden van Hanoi vind je het Ba Be Nationaal Park. Een nationaal park vol met bossen, karstbergen, rivieren, watervallen en grotten. Dit alles ligt rondom het grootste meer van Vietnam. Een prachtig meer wat op sommige plekken wel meer dan 35 meter diep is. Ba Be staat voor ‘3 meren’, waarbij de 3 meren in verbinding met elkaar staan.  Het water is hier altijd rustig en kalm, waardoor je er gemakkelijk een ontspannen kayak tocht kunt maken.

Wat te doen in het Ba Be National Park?

  • Varen of kajakken op het Ba Be meer

Ba-Be-National-ParkHet Ba Be National Park is erg geschikt voor activiteiten op het water. Zo kun je meegaan met een lokale schipper die je de verschillende watervallen en grotten laat zien. Ga je liever zelf op pad? Dan is er de mogelijkheid om per kajak het Ba Be meer op te gaan. Als je vroeg op de dag gaat hangt er nog een mystieke gloed boven het water. Er zijn een aantal nauwe kanalen waar je doorheen peddelt, vanwaar je de lokale mensen op hun land ziet werken.

  • Trekking in het Ba Be National Park

Rondom het meer zijn verschillende routes waarbij je trekkingen kunt maken met verschillende afstanden. Dit is een goede manier om onontdekte grotten en stukken strand te zoeken. Zo kun je na een stevige wandeling afkoelen in het heldere water. Door de bergen rondom het meer heb je al snel een prachtig uitzicht.

Wat is de beste reistijd voor het Ba Be National Park?

De beste reistijd voor Ba Be hangt af van de activiteiten die je hier wilt ondernemen. Van oktober tot augustus is het de beste periode om een trekking te doen, omdat de temperaturen niet te hoog zijn. Als je graag wilt zwemmen of varen op het meer, kun je het Ba Be Nationaal Park het beste bezoeken tussen augustus en oktober. Om onderweg groene rijstvelden te spotten, moet je er in september of april komen. De lokale bevolking plant hier namelijk twee keer in het jaar de rijst en in deze twee maanden staat het mooi in bloei.

ba-be-national-parkHoe kom ik in het Ba Be National Park en hoe kan ik het combineren?

  • Vanaf Hanoi naar Ba Be National Park

Ba Be is vanaf Hanoi zo’n ongeveer vier uur rijden. Vanuit Hanoi is het mogelijk om met gedeeld transport in minibussen naar Ba Be National Park te reizen. Liever een privéauto met chauffeur? Dat kan natuurlijk ook!

  • Vanaf Ba Be National Park naar Ban Gioc

Het Ba Be National park is ook perfect te combineren met een tocht verder naar het noorden van Vietnam. Zo vind je op de grens met China de Ban Gioc watervallen. Deze waterval is de 4e hoogste waterval van de wereld. Vanaf het Ba Be Nationaal park is het nog ongeveer 4 uur rijden naar Ban Gioc. Het vervoer van Ba Be National Park naar Ban Gioc is alleen mogelijk per privéauto met chauffeur.

  • Vanaf Ba Be National Park naar Ha Giang

Mocht je nog meer gave natuur in noord Vietnam willen ontdekken, dan kan je ook naar de Ha Giang provincie reizen. Dit is een prachtig gebied met kalksteenrotsen en vele kleurrijke lokale bergvolkeren. Dit vervoer gaat per privéauto met chauffeur. Van Ba Be National Park naar Ha Giang rijden duurt ongeveer zeven uur.

Ba Be National Park Tour

Lijkt het je gaaf om naar het Ba Be National Park te reizen? Kijk dan eens naar onze Ba Be National Park tour en ontdek de Mystieke meren van Ba Be. Je slaapt hier 2 nachten bij een lokale familie thuis aan de uitlopers van het meer. Het is zo gaaf om vanaf hun terras te genieten van de rust die er over het meer hangt!

Reisschema: Hanoi – Ba Be National Park retour
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 184,- p.p. bij 2 personen
Activiteit: boottocht, kayak met gids

Bekijk ook eens...

Kano op Ba Be lake

Welke optie wil je aanvragen?

Mystieke meren
Optionele trekking
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Wuiven bij de waterval
Wuiven bij de waterval in klein groepsverband
x
+