Varen naar Cambodja

Mekongdelta Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: HCMC – Can Tho – Chau Doc - Phnom Penh
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 282,- p.p. bij 2 personen in groepsverband
Reissom: € 489,- p.p. bij 2 personen met privégids, auto en chauffeur
Aanvang: join-in: maandag, woensdag en zaterdag
Nog even dit: wij gaan graag voor je aan de slag, maar wel in combinatie met één of meerdere bouwstenen

Tussen Vietnam en Cambodja ligt de uitgestrekte Mekong. Wil je de oversteek naar Cambodja maken, dan leg je flinke afstanden af per boot en minibus. Met deze bouwsteen verenig je het nuttige met het aangename, heb je volop de gelegenheid om de benen strekken en kom je in waterwegen waar bijna geen andere toeristen komen.

Vaar tussen de handelaars door op de drijvende markt en fiets tussen de lokale bevolking op een eilandje in de Mekong. Je slaapt één nacht in een comfortabel hotel in Can Tho en één nacht in een eenvoudig hotel aan de grens met Cambodja in Chau Doc. Tenslotte vaar je per snelboot naar Phnom Penh. Deze bouwsteen wordt uitgevoerd in groepjes van ongeveer 15 personen. Als je liever privé op pad gaat, laat het ons dan weten.

Overnachten: 1 nacht in een comfortabel hotel in Can Tho en 1 nacht in een eenvoudig hotel in Chau Doc in Cambodja
Excursie: boottocht langs vele eilanden met gids, drijvende markt met gids, fietstocht met gids
Transport: vervoer Ho Chi Minh City – Phnom Penh per minibus en boot
Maaltijden: 2x ontbijt, lunch op dag 2
  • lunch op dag 1, diner

  • transfer naar hotel in Phnom Penh

  • fooien

Dag 1 – Van HCMC naar de Mekongdelta

Vandaag begint je Mekongdelta-tour naar Cambodja. Bij je hotel in HCMC word je opgehaald voor een rit (circa vier uur) naar de pier. Je vaart door een doolhof van soms smalle en dan weer brede kanalen. Onderweg zwaaien kinderen naar je en trekt het dagelijkse leven aan je voorbij, dwars door dorpjes en langs rijstvelden. Proef een vers visje (niet inbegrepen) op één van de vele eilanden in de Mekongdelta. Je bezoekt een aantal familiebedrijfjes en staat verstelt van wat men allemaal maakt van de producten uit de vruchtbare delta. In de middag reis je per boot (circa drie uur) door naar Can Tho waar je tegen zonsondergang aan zult komen. Je overnacht in een centraal gelegen hotel.

Dag 2 – Drijvende markt Cai Rang & fietstocht Tiger Island

Vandaag sta je vroeg op om rond 6.00 uur te vertrekken naar de haven, waar je op een bootje stapt. Voor de ergste drukte bereik je de grootste drijvende markt van de Mekongdelta; Cai Rang. Honderden bootjes en handelaren komen hier bij elkaar en er worden veel soorten vruchten verkocht. De grotere boten hebben een stok omhoog staan met daaraan de producten die ze verkopen. Zo kan iedereen op zoek gaan naar wat ze nodig hebben. Ook is er een ‘floating bar’ waar je frisdrank kan kopen. Het is een uitdaging, al varend en wiebelend winkelen, en op en top Vietnamees. Wij proefden hier de zoetste ananas die we ooit aten. Je echte ontbijt volgt later vandaag, na terugkomst in je hotel.

Je vervolgt de Mekongdelta-reis naar Tiger Island (circa 3 uur rijden). Na een korte ferrytocht kom je op het eiland aan en stap je op de fiets. Onderweg stop je bij een pagode, een lokale markt en een parfumfabriekje. “Hello”!, roepen de kinderen die al zwaaiend hun huis uit komen rennen om je te begroeten. In een van de huizen bereidt de gastvrouw een verse lunch voor je. Je krijgt meteen een kijkje in het reilen en zeilen van de familie.

Met de ferry (circa twintig minuten) en per transfer (circa twee uur) reis je naar Chau Doc waar je laat aankomt en zelf een restaurant zoekt voor een ‘late night dinner’. Je hotel is centraal gelegen en eenvoudig, maar prima voor je doortocht naar Cambodja.

Dag 3 – De grens over naar Cambodja, aankomst Phnom Penh

Vandaag reis je door naar Cambodja. Bij je hotel word je opgehaald door een fiets-riksja en reis je op een lokale manier naar de pier in Chau Doc (vijf minuten). Vanuit hier vaar je per snelboot (circa zes uur) richting Phnom Penh. Het is een lange zit. Aan de grens met Cambodja zal er gestopt worden om je visum te regelen. Praktisch, maar ook fijn om de benen even te strekken. Dit is de Vinh Xuong grensovergang. Het visum kost ongeveer 35 USD en je hebt een pasfoto nodig. Je arriveert aan het begin van de middag, ongeveer om 13.30 uur, in de haven van Phnom Penh. Een transfer naar je hotel per tuktuk kun je gemakkelijk zelf regelen.

De hoogtepunten van dit bijzondere land zijn onder andere de Killing Fields en het mystieke Angkor Wat.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan