Fietsen tijdens je Vietnam-reis

Proef het leven op de Mekong

Fietsen in Vietnam en slapen in een homestay

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ho Chi Minh City, Mekong
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 396,- p.p. bij 2 personen met privé gids, auto en chauffeur
Activiteit: slapen & koken bij mensen thuis, fietsexcursie met gids, drijvende markt

Zo plat als een pannenkoek is de Mekongdelta en erg relaxed om per fiets te verkennen. Smalle bruggetjes verbinden schaduwrijke paden. Zwaai naar fruitplukkende vrouwen en schoolkinderen. Eet verse vis en slaap bij de bewoners thuis in hun glanzende teakhouten huis.

Overnachten: 2 nachten in een centraal gelegen hotel in HCMC, 1 nacht in een koloniale homestay en 1 nacht in een stadshotel in de Mekong Delta
Excursie: Gids, fiets en boottochten in de Mekong, drijvende markt van Cai Rang (in groep van 2-15 personen)
Transport: (mini)bus, boot, sampan en fiets (in groep van 2-15 personen)
Maaltijden: 4x ontbijt en 1 diner
  • Overige maaltijden

  • vervoer naar hotel

  • fooien

Saigon Vietnam - Scooters op straat Dag 1 – Aankomst Ho Chi Minh City

Vandaag kom je, per trein of vlucht, aan in Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Neem vanaf de luchthaven of het treinstation een taxi naar het hotel. Dit is gemakkelijk zelf te regelen want er staan er altijd wel een paar klaar. Onderhandel over de prijs (ca. 80.000 dong) en stap in. Dwars door het hectische verkeer manoeuvreer je naar je comfortabele hotel. Wij vinden de locatie hier een pré; in het centrum met restaurantjes en winkels om de hoek.

Verblijf je liever wat rustiger en luxer? In het chiquere gedeelte van de stad hebben wij een prettig hotel met zwembad. Gelegen aan een brede laan met trendy winkels en rooftop restaurants. Bestel hier een drankje, hoor het geroezemoes van HCMC en kijk uit over de duizenden twinkelende lichtjes…

Varen over de Mekong rivierDag 2 – Fietsen Vietnam en slapen in een homestay in de Mekong

Na een vroeg ontbijt ga je per (mini)bus in een kleine groep in 3 uur naar Cai Be in de Mekong Delta. In een kleine groep vaar je door een labyrint van waterwegen. Voor de smalste kanalen stap je over in een bamboe roeiboot, sierlijk voortbewogen door haar goedlachse eigenaresse. Je stapt over op de fiets en rijdt over smalle paadjes langs boomgaarden, rijstvelden en viskwekerijen. Bij een gastvrije familie schuif je aan tafel voor de lunch. De lokale specialiteit elephant ear fish wordt voor je gefileerd of verse loempia’s gerold.

 

 

 

fietsen Vietnam Mekong DeltaFiets en vaar verder, proef vers fruit en kokossnoepjes uit de vruchtbare Delta. Moe, warm en voldaan bereik je je homestay. Je bed, voorzien van klamboe staat in een koloniale woning. Je deelt de slaap- en wasruimte met je reisgenoten, maar het is schoon en netjes. Met handen en voeten help je de gastvrouw de maaltijd te bereiden op het houtvuur en maak je na het eten een praatje met de heer des huizes.

Homestay VietnamDag 3 – Van homestay naar Can Tho

Als je wakker wordt, komt de geur van een vers ontbijt je al tegemoet. Je gids neemt je mee voor een wandeling door de rijstvelden en de lokale markt in het dorp. Na de lunch neem je afscheid van je gastgezin. Per (mini)bus reis je naar Can Tho, de grootste plaats in de Mekongdelta. Can Tho is wat toeristisch, maar het is de perfecte plek om de drijvende markten in de vroege ochtend te bezoeken. Je slaapt in een modern hotel in het centrum. Met een drankje in de hand zie je de zon in de rivier zakken.

Vietnam Mekong - Drijvende marktDag 4 – Drijvende markt en terug naar Saigon

Deze ochtend ga je vroeg op pad met een boot naar de drijvende markt van Cai Rang. Ondanks dat je hier niet de enige reiziger zal zijn, hebben wij toch gekozen voor een bezoek aan deze markt, omdat dit de belangrijkste en grootste drijvende markt van de Mekongdelta is.

Deze dagen heb je een goede indruk gekregen van het leven aan en op deze belangrijke rivier. Vandaag reis je terug naar Ho Chi Minh City waar je in de middag terug bent, of reis vanuit Can Tho door naar het eiland Phu Quoc of Cambodja.

Ho Chi Minh City - Eten restaurantDag 5 – HCMC

Terug in Ho Chi Minh City kun je alle kanten op. Is het einde van je reis aangekomen dan vlieg je vanuit deze stad terug naar huis. Wanneer je zin hebt om een paar dagen aan het strand te verblijven, reis je verder naar Phu Quoc met onze bouwsteen zandstranden en natuurbronnen, rijd je met de trein naar de dromerige duinstranden van Mui Ne of neem je een tropisch toetje op het minder toeristische strand van Ho Tram.

Nog wat langer in HCMC doorbrengen kan natuurlijk ook. Onze reisspecialisten kunnen met gemak je verblijf verlengen en op de rest van je reis laten aansluiten.

Spreekt de fietstocht in de Mekong Delta je aan? Lees ons reisblog over de 5 beste plekken om te fietsen in Vietnam.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan