Sapa Vietnam Hilltribe

Hilltribes van Sapa

Sapa Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sapa
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 275,- p.p. bij 2 personen
Activiteit: bezoek bergstammen met gids
Aanvang: donderdag

In het uiterste noorden van Vietnam vind je kleurrijke bergvolkeren uit allerlei uithoeken van Azië die in de bergdalen zijn komen wonen. Samen met een gids en een groepje medereizigers maak je in Sapa kennis met de Black H'Mong en de Red Dzao. Deze bergstammen hebben een lange tijd in isolatie geleefd. Ze dragen nog vaak traditionele kleding en hebben de gewoontes van vervlogen tijden.

Sapa Vietnam is geliefd bij veel reizigers en je zal hier niet de enige zijn. We laten de reizigersstroom in Sapa achter ons door een trekking te maken die net wat verder de bergen in gaat. Je wandelt over bamboebruggen en valleien omgeven door steile bergruggen en rijstterrassen. Verder bezoek je de folkloristische markt van Bac Ha, een kleurrijk geheel waar alle volkeren samen komen.

Reis je liever individueel en wil je een nacht bij de mensen thuis slapen kijk dan onderaan de pagina naar de bouwsteen Sapa trekking.

Overnachten: 2 nachten in de nachttrein, 2 nachten in een eenvoudig hotel in Sapa
Excursie: bezoek bergstammen met gids
Transport: per nachttrein en minibus Lao Cai – Sapa (retour)
Maaltijden: 4x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Met de trein naar Sapa VietnamDag 1 – Nachttrein Hanoi – Lao Cai (Sapa Vietnam)

Aan het begin van de avond word je opgehaald bij je hotel in Hanoi en brengt de chauffeur je naar het treinstation, waar je op de nachttrein naar Lao Cai (Sapa Vietnam) stapt. De trein heeft airconditioning en je kunt er behoorlijk slapen, deinend op het ritme. Je slaapt in couchettes voor vier personen. De bedden zijn gemaakt volgens Vietnamese maatstaven, waardoor ze niet altijd lang genoeg zullen zijn.

Sapa Hmong trekking in VietnamDag 2 – Aankomst Sapa, bezoek aan Black H’Mong

’s Ochtends kom je aan in Lao Cai, waarna een transfer van een uur naar Sapa volgt. De rit voert je langs dichte bossen en rijstterrassen die als reusachtige trappen tegen de bergwanden omhoog lopen. Bij aankomst check je in bij het karakteristieke, middenklasse hotel in het hart van Sapa.

Nadat je je hebt opgefrist ga je er met een gids op uit en maak je een wandeling van ongeveer 7 kilometer naar het iets meer afgelegen dorpje Y Linh Ho, waar de zwarte H’mong leven. De zwarte H’mong dragen zoals de naam al zegt, voornamelijk zwarte kleding. Met name de oudere bevolking begroeten je met een glimlach vol donkerrode tanden. Zij kauwen hier op “betelnut”. Dit zijn zaadjes van de betelpalm, gerold in een blad. Het wordt op dezelfde manier gebruikt als pruimtabak.

Sapa valleien VietnamDag 3 – Wandeling naar Red Dzao

Vandaag staat er een trekking naar de Red Dzao bergstam op het programma. De kleur rood komt duidelijk terug in de hoofdtooi van de mensen, die een tikje verlegen naar je kijken. Sapa is in de loop der tijd wat toeristisch geworden en je zal niet de enige reiziger zijn in dit gebied. Daarom hebben wij gekozen voor een trekking waarmee je net wat verder gaat. Je legt ongeveer 10 kilometer af in vijf uur en is voor iedereen met een gemiddelde conditie goed te doen.

Onderweg maak je verschillende stops. Je kruist riviertjes met bamboebruggen en kijkt uit over valleien en het omliggende hooggebergte. Veel vrouwen zijn op de akkers aan het werk. Als je geluk hebt word je uitgenodigd om een kopje thee te komen drinken in een van de hutjes. Neem voor de lunch zelf wat te eten mee en zoek een mooi plekje uit voor een picknick tussen de bergen.

Bac Ha VietnamDag 4 Sapa Vietnam – Bezoek aan Bac Ha markt, nachttrein

’s Ochtend pak je je spullen en is het alweer tijd om afscheid te nemen van Sapa in noordelijk Vietnam. Er staat een rit gepland naar Bac Ha, een kleine plaats in de bergen die bekend staat om de drukke markt. Veel bergstammen komen hierheen om hun waren te verkopen. Van alle kanten stromen vrouwen gekleed in vrolijke kleuren toe, om verse groenten, vlees en andere producten aan de man te brengen.  ’s Middags heb je nog wat tijd voor een wandeling door het nabij gelegen plaatsje Ban Pho, waar het lokale leven op het gemak verloopt en schoolkinderen je nieuwsgierig bekijken en soms benaderen met een enkel woordje Engels.

Tenslotte word je in Lao Cai afgezet waar je die avond op de nachttrein terug naar Hanoi stapt. Eet eerst nog wat in de stad voordat de trein vertrekt.

Sapa Vietnam - BuffelDag 5 – Aankomst Hanoi

In de vroege morgen kom je weer aan in Hanoi en dien je zelf een transfer naar het te hotel regelen. Je kunt hier je spullen neerzetten en vervolgens aan het Hoan Kiem lake ontbijten met een sterke kop koffie. Meestal kun je halverwege de ochtend in je kamer. Wil je gelijk ’s ochtends vroeg de beschikking hebben over je kamer, dan kunnen we een dagkamer voor je reserveren. Geef dit aan in je email of in mijn reisplan.

Na deze bouwsteen kun je kiezen voor een ontspannende bouwsteen in het magische gebied van Halong Bay. Heb je niet meer zo veel tijd in het noorden reis dan met onze bouwstenen verder naar het centrale en zuiden van Vietnam. Zo kan je grotten gaan bezoeken in het Phong Nha National park of naar steden als Hué en  Hoi An gaan.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special stay met zwembad net buiten het centrum

In Sapa hebben we een mooie ecologde gevonden welke op de punt van een heuvel net buiten het centrum gelegen is. Wil je net iets meer comfort en kunnen genieten van de natuur, dan kan je er voor kiezen midden tussen de rijstvelden te overnachten. Elke bungalow heeft een balkon vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de eindeloze vallei en verschillende bergtoppen. Het is een perfecte plaats om je wandeling door de omliggende dorpjes te beginnen. Ga je liever wat luieren, geniet dan van met een drankje in de infinty pool van de omgeving om je heen.

Reissom: Meerprijs op de bouwsteen € 75,- p.p. per nacht bij 2 personen. Je zou je verblijf hier prima mee kunnen verlengen.
Inbegrepen: Overnachting in een comfortabele ecolodge inclusief ontbijt en zwembad

 

Sapa trekking met homestay overnachting

Ga je liever op een langere trekking met een homestay overnachting? Kies dan voor de Sapa trekking. Je gaat dan op een tweedaagse trekking waarbij je per dag zo'n 10 tot 15 kilometer te voet zult afleggen. ’S Avonds word je ontvangen in je homestay waar de familie een stevige maaltijd bereid om weer op te laden voor de volgende dag. Na twee sportieve dagen trekken slaap je nog een nacht in het drukkere Sapa voor je terugreist naar Hanoi. Dit is een individuele trekking, je zult de zondagmarkt in Bac Ha overslaan en daardoor kun je deze Sapa trekking dagelijks starten.

Reissom: € 312,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: Transport per nachttrein en minibus, homestay overnachting, hotel overnachting Sapa en individuele trekkingen met gids

 

Welke optie wil je aanvragen?

Hilltribes van Sapa
Special stay met zwembad net buiten het centrum
Sapa trekking met homestay overnachting
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan