Door Noord-Vietnam trekkingen

Noord-Vietnam trekkingen

Aanbod Vietnam trekkingen

  • Overzicht
  • Beste reistijd

Het verre Vietnamese noorden met zijn hoge bergtoppen, uitgestrekte rijstvelden en kleurrijke bergstammen leent zich uitstekend voor indrukwekkende wandeltochten. Samen met onze lokale gidsen hebben wij in verschillende gebieden wandelroutes uitgestippeld. Op deze pagina vind je ons aanbod aan Noord-Vietnam-trekkingen en algemene informatie over trekkingen in noord Vietnam.

✓ Sapa trekking
✓ Mu Cang Chai trekking
✓ Hoang Su Phi trekking

Maart - mei : Droog en warm. Goed weer voor een trekking. Dit is het laagseizoen en de rijstvelden staan niet in bloei. Wij lieten ons hierdoor niet tegenhouden en vonden het gezicht van de terrassen in de bergen nog steeds prachtig.
Jun - aug : Regenachtig, warm en groen. De rijstvelden zijn in deze periode mooi groen, maar het regent en het is drukker dan normaal door de vakanties.
Sept - begin okt : De beste reistijd voor een trekking Noord-Vietnam: gele rijstterassen en de locals zijn druk bezig met oogsten in de velden.
Nov - feb: Koud en rustig. De rijstvelden zijn niet begroeid, maar het uitzicht blijft mooi. 's Avonds kan de temperatuur zakken tot onder nul.

Beste reistijd voor een trekking Noord-Vietnam

Zoek je de rust op tijdens je trekking door de rijstvelden of reis je graag in het favoriete seizoen waarin de rijstvelden op z'n mooist zijn? Hier boven lees je wat voor jou de beste periode is om naar Noord-Vietnam te reizen.

Informatie trekkingen of wandeltochten Noord-Vietnam

Noord-Vietnam kent een grote variëteit aan wandelroutes langs de rijstterrassen, waardoor er voor iedere Vietnamreiziger een passende trekking is. Van een dag wandelen tot een meerdaagse trekking voor de echte sportieveling. In onze Noord-Vietnambouwstenen hebben we verschillende mogelijkheden: een meerdaagse trekking in Sapa, een hilltribe-beleving in Hoang Su Phi en een wandeltocht met comfortabele overnachting in Mu Cang Chai.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Sapa trekking (5 dagen / 4 nachten)

In het uiterste noorden van Vietnam ligt een gebied met prachtige natuur en kleine dorpjes waar bergstammen wonen. De lange reis leg je comfortabel af per nachttrein. Door de goede bereikbaarheid voor toeristen kan Sapa wat drukker aanvoelen, maar gelukkig wordt het, naarmate je verder wandelt, minder. Je gaat op een tweedaagse trekking waarbij je per dag tien tot vijftienkilometer zult lopen. ’s Avonds overnacht je in een homestay waar de familie een voedzame maaltijd bereidt, zodat je kunt opladen voor de volgende dag. Na twee sportieve dagen trekken, slaap je nog een nacht in het drukkere Sapa voor je terugreist naar Hanoi.

Reissom: € 340,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: Transport per nachttrein en minibus, homestayovernachting, hotelovernachting Sapa en individuele trekkingen met gids

De Sapa-trekking is actief, maar met een gemiddelde conditie goed te doen. De eerste dag loop je twaalf kilometer in ongeveer zes uur, op de tweede trekkingsdag loop je ongeveer elf kilometer in vier uur.

Mu Cang Chai wandeling (3 dagen/ 2 nachten)

Iets ten zuiden van Sapa vind je deze onaangetaste schoonheid; Mu Cang Chai. Dit gebied kun je alleen per auto bereiken in een rit van ongeveer acht uur. Tijdens je trekking naar de bergtoppen heb je oneindig zicht op de met rijstterrassen beklede bergen. Onderweg kwamen wij geen anderen toeristen tegen. Wel ontmoetten wij de bewoners van kleurrijke bergstammen die ons telkens verwelkomende glimlachen schonken. Ga jij na je dagtrekking graag voor wat comfort? In onze ecolodge in Mu Cang Chai gooi je na je wandeltocht de voetjes omhoog op de veranda van je bungalow, terwijl je de zon weg ziet zakken achter de velden.

Reissom: € 461,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: Vervoer per privétransfer, overnachtingen in ecolodge, individuele wandelingen met gids

De Mu Cang Chai trekking is de meest toegankelijke trekking van de drie. Op de eerste wandeldag loop je acht kilometer in ongeveer twee uur.  De volgende dag wandel je drie kilometer in een uur (voornamelijk omhoog).

Hoang Su Phi-trekking (4 dagen / 3 nachten)

Ga jij voor de ultieme Noord-Vietnam-ervaring? Reis dan naar de ruige Ha Giang provincie vlakbij de Chinese grens. De provincie staat bekend om de puntige bergen omringd door wegen met scherpe haarspeldbochten. Het dorp Pan Hou ligt verscholen tussen deze bergen en is de ideale uitvalsbasis voor de actieve reiziger. Vanuit hier start je een tweedaagse trekking door de Hoang Su Phi rijstterrassen, waarbij je zult logeren bij een lokale bergstam.

Reissom: € 443,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: Vervoer per privétransfer, 2 overnachtingen in een ecolodge, 1 overnachting in een homestay, individuele trekkingen met gids

De Hoang Su Phi-trekking is voor de erg sportieve reiziger. Je maakt een tweedaagse trekking door de bergen waarbij je per dag zo’n vijftien kilometer te voet zult afleggen.

Welke optie wil je aanvragen?

Noord-Vietnam trekkingen
Sapa trekking (5 dagen / 4 nachten)
Mu Cang Chai wandeling (3 dagen/ 2 nachten)
Hoang Su Phi-trekking (4 dagen / 3 nachten)
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan