Varen in Halong Bay en Bai Tu Long Bay

Het anker uit in Halong Bay

Halong Bay Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Halong Bay
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 176,- p.p. bij 2 personen
Activiteit: gids en entrancefee voor 2 dagen
Aanvang: dagelijks

Een bezoek aan Halong Bay in Vietnam staat voor veel reizigers op het lijstje. Terecht vinden wij; dit magische gebied is een van de mooiste natuurlijke wonderen van Vietnam.

Tijdens deze bouwsteen vaar je met een zeilschip tussen de rijzende kalksteen rotsen, verborgen eilandjes en bezoek je de door zee uitgesneden grotten. Halong Bay is populair en je komt dan ook vele boten tegen in de baai. Doordat het landschap zo indrukwekkend is, kun je de andere boten voor lief nemen. Wil je naar een rustigere baai met kalksteenrotsen, kijk dan onderaan deze pagina bij Bai Tu Long Bay.

Van juli tot en met oktober kan het weer wisselvallig zijn. Indien nodig wordt de route van je Vietnam-reis hierop aangepast.

Overnachten: 1 nacht in een comfortabele traditionele jonk (boot)
Excursie: gids en entrancefee voor 2 dagen
Transport: retour Hanoi - Halong Bay per bus, boot
Maaltijden: 2x lunch, 1x diner en 1x ontbijt, koffie en thee
  • alle drankjes buiten koffie en thee (prijzen op de boot zijn hoger dan elders in Vietnam)

  • fooien

 

 

Dag 1 – Vertrek Hanoi – Halong Bay

Vandaag sta je op tijd op, om samen met een groepje medereizigers (maximaal 16 personen) richting de kustplaats Halong te rijden. In de haven ligt het zeilschip al op je te wachten. Verwacht geen traditioneel bruin schip; de regering heeft besloten dat alle boten wit geverfd moeten worden. Zoals onze lokale partner zegt: “alle boten dienen een uniform te dragen”. Aan boord begin je met een vers uit zee geserveerde lunch.

De tocht over het water voert je langs verschillende rotseilanden, sommige groen bebost, andere bewoond en weer andere beschikken over verborgen zandstrandjes. Wij vonden het een magisch gezicht deze steile rotsen uit het water te zien oprijzen. Volgens de legende zijn de rotsen ontstaan doordat een drakenfamilie uit de hemel naar beneden daalde om de mensen te helpen tegen indringers vanuit het noorden.

Je stopt ’s middags bij een klein eiland met een strandje. Klim eerst naar de bergtop voor een weidse blik op honderden rotsformaties en boten. Zoek daarna verkoeling in het heldere water. Terug aan dek kun je de kok helpen loempia’s te vouwen (en eten). Visliefhebbers kunnen met een hengel en visdraad vanaf de boot proberen wat aan de haak te slaan.

Neem voordat je vanavond je hut opzoekt, nog een kijkje op het dek als de zon langzaam ondergaat en de rotsen in de nacht verdwijnen.

Dag 2 – Via mystieke rotsen terug naar Hanoi

Vanochtend word je gewekt door de geur van verse espresso. Je dag begint met een bezoek aan een van de grootste grotten. Een bijzonder natuurverschijnsel dat betekent dat je met vele toeristen tegelijk deze grotten zal bezoeken. Vooral het uitzicht bovenop de rots geeft een goed beeld van deze unieke plek. Tijdens het ontbijt zet je koers richting de fascinerende rotsformaties rond Cat Bah eiland. Op weg terug naar Halong wordt er een vroege lunch klaargemaakt. Je kunt dan ook je drankjes afrekenen. Houd er rekening mee dat de prijzen op de boot hoger zijn dan wat je ondertussen gewend bent om in Hanoi voor een drankje te betalen. Na aankomst in Halong volgt er rond 12.00 uur een transfer terug naar Hanoi, waar je tegen het einde van de middag weer aankomt.

Vervolg je reis richting het noorden voor een actievere bouwsteen in Sapa. Je kunt ook richting het zuiden reizen en kiezen voor de historische steden Hué en Hoi An.

Is Bai Tu Long Bay écht wel net zo mooi als Halong Bay maar dan rustiger? We namen de proef op de som: ik sliep één nacht op de jonk in Halong Bay en stapte daarna over op de jonk voor een twee-daagse cruise in Bai Tu Long Bay. Het verschil was opmerkelijk. In Halong Bay kom je tijdens stops bij een uitzichtpunt, een strand, een oesterfarm en een enorme grot tientallen tot honderden reizigers tegen. Toch vergeet je dit allemaal snel in de spectaculaire omgeving van de krijtsteenrotsen.

In Bai Tu Long Bay kwamen we nauwelijks andere boten tegen. De krijtsteenrotsen zijn net zo mooi en daarnaast is er meer ruimte om te kajakken. Een uitzichtpunt is er niet en de grot waar we stopten is kleiner dan die in Halong Bay. Maar het strandje en de grot hadden we met onze medebootreizigers wel helemaal voor onszelf.

Jeanette – productmanager Vietnam

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Zoek de rust in Bai Tu Long Bay

Reissom: € 197,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 1 nacht op een traditionele jonk

Toegegeven, Halong Bay Vietnam is schitterend maar ook toeristisch. Wil jij hetzelfde fenomenale uitzicht, maar weg van de massa? Kies dan voor Bai Tu Long Bay. Hier slaap je op een eenvoudige, traditionele Chinese jonk. Al varend kun je genieten van het uitzicht op de kalksteenformaties. Tijdens de stops mag je zwemmen, krabbetjes zoeken, kajakken of tot rust komen op een van de zandstrandjes van de verschillende eilanden. Je bezoekt een verborgen grot vol stalactieten, ontmoet een lokale visser en op de terugweg naar Hanoi maak je een tussenstop in een typisch boerendorp.

Rondvlucht boven Halong Bay

Reissom: € 225,- per persoon
Inbegrepen: Rondvlucht over Halong Bay

Tijdens je verblijf in Halong Bay heb je niet alleen de mogelijkheid om per boot door dit gebied te varen, maar je kan dit spektakel ook vanuit de lucht zien. Vanuit een zeevliegtuig heb je een adembenemend uitzicht over de kalksteenrotsen onder je.  In het vliegtuig maak je een rondvlucht van 25 minuten over de vele eilandjes.

Houd er rekening mee dat er maar 8 personen in het vliegtuig kunnen, dus dat deze snel zijn volgeboekt. Vluchten boven Halong Bay kunnen snel beïnvloed worden door slecht weer, waardoor deze niet door kunnen gaan.

Welke optie wil je aanvragen?

Het anker uit in Halong Bay
Zoek de rust in Bai Tu Long Bay
Rondvlucht boven Halong Bay
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan