Happy on the Ha Giang Loop

Ha Giang Loop Noord-Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Nam Dam - Ha Giang Loop - Dong Van - Meo Vac - Ban Gioc
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 885,- p.p. bij 2 personen met privé gids, auto en chauffeur
Activiteit: oa. wandelingen door rijstvelden, bezoek markt en Ban Gioc waterval met gids
Aanvang: Dagelijks, vrijdag met markt Meo Vac

Deze vijfdaagse Ha Giang Loop Tour neemt je mee door de bekendste bergpas van Vietnam. Je reist per auto of easyrider (achterop de motor) door de meest indrukwekkende landschappen. Tijdens je vijfdaagse reis over de Ha Giang Loop maak je kennis met kleurrijke bergstammen, wandel je door de mooiste rijstvelden en bezoek je Vietnams grootste waterval: de Ban Gioc waterval.

Overnachten: 2 nachten in sfeervolle, eenvoudige guesthouses, 1 overnachting in eenvoudig hotel Cao Bang, 1 nacht in een hotel bij de Ban Gioc waterval
Excursie: begeleiding van Engels sprekende gids, wandelingen, bezoek aan etnische markt, rit over de Ha Giang Loop en Ban Gioc Waterval
Transport: privéauto met chauffeur (optioneel achterop de motor)
Maaltijden: 4x ontbijt, lunch en diner
  • drankjes en fooien

Dag 1 rit van Hanoi naar Ha Giang

’s Morgens vroeg start je vanuit Hanoi je vijfdaagse Ha Giang Loop-avontuur. Je verruilt de stad voor bergachtige landschappen. Onderweg word je door in kleurrijke klederdracht gehulde vrouwen thuis ontvangen voor de lunch in een dorp net buiten Ha Giang City. Na de lunch (en een optionele wandeling) rijd je in twee uur verder naar je homestay in Nam Dam village. In de homestay heb je wifi, warm water en, afhankelijk van de beschikbaarheid, een eigen of gedeelde slaapruimte.

Dag 2 wandeling en rit over de Ha Giang Loop

Na het ontbijt kun je door de rijstvelden naar een uitzichtpunt wandelen met uitzicht op de Twin Mountains voor je aan de Ha Giang Loop begint. Je passeert het Dong Van karstplateau en stopt bij een uitzichtpunt op de hoogste pas van Noord-Vietnam. Na ongeveer vier uur rijden over de Ha Giang Loop kom je aan in Meo Vac en slaap je in een traditioneel H’Muong huis. Afhankelijk van de beschikbaarheid slaap je in een privékamer met gedeelde badkamer of op een nette slaapzaal voor maximaal 8 personen.

Met deze Ha Giang Loop tour rijd je per auto over de loop. Liever per easyrider (achterop de motor) over de Ha Giang Loop? Vraag dit dan aan onderaan deze pagina.

Dag 3 van Ha Giang naar Cao Bang

Ben je op vrijdag vertrokken vanuit Hanoi, dan begint je dag met een bezoek aan de zondagmarkt van Meo Vac. Wij keken onze ogen uit van het gekrioel van mannen, vrouwen en kinderen in klederdracht. Hierna vervolg je je reis per auto naar Cao Bang.

Dag 4 van Cao Bang naar de Ban Gioc waterval

Van Cao Bang reis je richting de Chinese grens naar Ban Gioc: Vietnams grootste waterval. Voor je bij de waterval aankomt bezoek je de Nguom Ngao grot vol indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Je slaapt in een hotel vlakbij de Ban Gioc waterval. Je kunt de waterval ’s middags al bezoeken, maar onze tip is om dit de volgende dag in de ochtend te doen zodat je de waterval nog helemaal voor jezelf hebt.

Dag 5 terug naar Hanoi

Vandaag komt je vijfdaagse tour over de Ha Giang Loop en Ban Gioc-waterval ten einde. Neem, zodra je wakker bent, een kijkje bij de watervallen. Vanuit je hotel is het maar vijf minuten lopen. Na het ontbijt begin je aan de rit terug naar Hanoi. Bereid je voor op een rit van acht tot negen uur.

Dit deel van Vietnam is weer heel anders dan de rest van het land. Tijdens de rit over de Hapiness Road viel ik van de ene verbazing in de andere. De weg lijkt soms aan de bergwand te hangen en daaronder zijn op die steile helling ook nog eens mensen aan het werk. De bevolking is supervriendelijk en niet gewend aan toeristen. In het plaatsje Dong Van en op de markt van Meo Vac raakte ik niet uitgekeken. Als je een ander stukje Vietnam wilt zien en graag een wandeling maakt, kies dan deze Ha Giang-bouwsteen.

Jeanette – productmanager Vietnam

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Achterop de motor over de Ha Giang Loop (op dag 2)

Reissom: Meerprijs € 112,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Motor met chauffeur

Liever de wind in je haren en de frisse lucht opsnuiven terwijl je over de haarspeldbochten in de bergpas crosst? Ga dan met een easyrider door de Ha Giang Loop. Achterop de motor bij een ervaren chauffeur zit je veilig en kun jij lekker uitwaaien terwijl je van de prachtige omgeving geniet.

Extra nacht in Nam Dam met rijstveldentrekking

Reissom: Meerprijs € 155,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Extra overnachting inclusief ontbijt en trekking met gids door de rijstvelden

Heb je extra tijd? Blijf dan nog een nacht in Nam Dam, want deze omgeving is zeker de moeite waard. Je gids neemt je mee voor een trekking door de rijstvelden. Je leert hier meer over het dagelijkse leven van de Dao stam, het werken op de rijstvelden en de geschiedenis. Onderweg kom je langs onontdekte grotten en kun je je opfrissen in de kleine watervallen.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Welke optie wil je aanvragen?

Happy on the Ha Giang Loop
Achterop de motor over de Ha Giang Loop (op dag 2)
Extra nacht in Nam Dam met rijstveldentrekking
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan