Wuiven bij de waterval

Bezoek Ba Be, Ban Gioc en Bac Son in noord Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ba Be NP - Ban Gioc waterval - Bac Son
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 513,- p.p. bij 2 personen
Activiteit: boottocht, bezoek waterval en fietstocht Bac Son
Aanvang: dagelijks

Laat de steden achter je en ga een aantal dagen de onontdekte natuur van Vietnam in, vaar over een spiegelend meer in het Ba Be National park en bezoek de grootste waterval van Vietnam bij Ban Gioc. Vaar langs steile kalksteenrotsen en hoor alleen de vogels over je heenvliegen.

Rij door naar de grens met China en bezoek de grootste waterval van beide landen. Doordat je hier vroeg genoeg zal zijn, heb je dit spektakel helemaal voor jezelf. Sluit de bouwsteen af bij een lokale familie in Bac Son. Deze vallei is vol met rijstvelden. Vele etnische minderheden leven hier nog van hun eigen stuk land en vee en laten dit graag aan je zien. Aan het einde van de rit kan je terug naar Hanoi of de reis uitbreiden in Halong Bay.

Overnachtingen: 3 nachten
Excursies: Boottocht, bezoek waterval en fietstocht Bac Son
Transport: Hanoi - Ba Be - Ban Gioc - Bac Son - Hanoi
Maaltijden: Ontbijt en water
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Dag 1 Hanoi – Ba Be National Park

Je reis door het noorden begint met een vroeg vertrek vanuit Hanoi. Samen met je chauffeur en gids ga je met de eigen auto op pad om dit onontdekte gebied van Vietnam te leren kennen. Onderweg maak je een stop om even de benen te strekken en bezoek je het museum van de etnische minderheden. Hierna vervolg je de route naar Ba Be National park en wordt de omgeving steeds groener.

Aangekomen in Ba Be national park zal je een boottrip maken over het meer. Dit meer is met zijn 8 kilometer lang en 3 kilometer breed het grootste meer van Vietnam en zit vol met vis en vogels. Ga rustig zitten en geniet hier van de prachtige uitzichten en de rust vanaf de boot. Overal waar je kijkt zie je groene kalksteenrotsen en mensen op hun velden aan het werk. Na een stuk varen is het een kleine wandeling naar de Dua Dang waterval waarna je weer terug vaart naar het dorp waar je de nacht zal doorbrengen.

Het dorp beschikt over een aantal homestays en heeft een prettige sfeer aan de uitlopers van het meer. Je slaapt vanavond in een privékamer bij iemand van de Tay etnische minderheden thuis. Geniet vanaf zijn terras van de rijstvelden voor de deur en zijn eigen klaargemaakt eten en rijstwijn.

Mocht je een dag willen verlengen dan is dat hier mogelijk. Op de tweede dag kan je dan per kayak het meer op of een mooie wandeling in de omgeving maken.

 

Dag 2 Ba Be National Park – Ban Gioc Waterval

Na het ontbijt zeg je de familie gedag en vertrek je om verder te reizen naar het noorden. Via Cao Bang rijd je door naar de grens met China. Je begeeft je steeds meer tussen de kalksteenbergen en ziet mensen met hun buffels aan het werk. Laat de chauffeur hier gerust stoppen om wat foto’s van de omgeving te maken. Voordat je bij de waterval aankomt zal je nog een bezoek brengen aan de Nguom Ngao grot. Een grot met erg indrukwekkende stalactieten en stalagmieten.

Ontspan in het hotel van de autorit of breng alvast een bezoek aan de waterval vlakbij je hotel. Wij raden je aan om dit de volgende ochtend te doen, om deze zo helemaal voor jezelf te hebben.

 

Dag 3 Ban Gioc Waterval – Bac Son

Sta op en ga voor het ontbijt nog naar de Ban Gioc waterval. Doordat het hotel op 5 minuten lopen van de waterval is, ben je er zo. Je hebt hem nu nog helemaal voor jezelf. Geniet van de prachtige natuur en de rust die er nu nog is. Wanneer de eerste toeristen arriveren ga je terug naar het hotel om hier een ontbijt te nemen.

Na het ontbijt rijd je door naar Bac Son. Onderweg stopt de chauffeur bij een aantal kleine dorpjes om je hier meer uit te leggen over de manier van leven van de mensen hier. Zo zie je hier verschillende beroepen als ijzersmid, tegelmakers, papiermakers en mensen die geurstokjes produceren.

Vandaag verblijf je bij een Tay etnische minderheid thuis. In de middag kan je hier fietsen gebruiken om zo de omgeving verder te verkennen. Ga naar een uitkijkpunt waar je een prachtig uitzicht zal hebben over de Bac Son Vallei vol met zijn rijstvelden.

Dag 4 Bac Son – Hanoi of Bac Son – Halong Bay

Na het ontbijt neem je afscheid van de vriendelijke familie en heb je een keuze om terug te gaan naar Hanoi of de bouwsteen nog verder uit te breiden met een tocht door Halong Bay. Geniet vanaf de tradiotionele jonk van de prachtige uitzichten en de kalksteenrotsen in het water.

Als je terug bent in Hanoi kan je vanaf hier gemakkelijk doorreizen naar het zuiden. Zo kan je grotten bezoeken in Phong Nha, schilderachtig Hoi An of relaxen op het strand bij Palmeneiland.

Deze bouwsteen is een perfecte combinatie om het noorden van Vietnam beter te leren kennen. Tijdens mijn reis langs deze plekken zag ik ongerepte natuur zoals een prachtig meer met kalksteenrotsen en uitgestrekte rijstvelden. Dit is echt nog een stuk onontdekt Vietnam. Toen ik bij de Ban Gioc waterval aankwam besefte ik me dat ik nog nooit zo noordelijk in Vietnam geweest was, ik kon de toeristen aan de Chinese kant van de waterval zo zien lopen. 

Vincent – Bestemmingsexpert Vietnam