Ba-Be-National-Park

Mystieke meren

Ba Be National Park Tour

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ba Be National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 172,- p.p. bij 2 personen
Activiteit: boottocht, kayak met gids
Aanvang: dagelijks

Het noorden van Vietnam staat bekend om zijn groene en diverse natuur. Een paar uur rijden van Hanoi vind je Ba Be national park. Een bijzondere plek waar je zal slapen aan de uitlopers van het grootste meer van Vietnam. Vaar over dit meer per boot of per kayak en geniet van de vele vogels die over je heen gaan. Op de oevers zie je mensen rustig bezig met het verbouwen van hun landen.

Overnachtingen: 2 nachten
Excursies: boottocht, kayak met gids
Transfers: Hanoi - Ba Be - Hanoi
Maaltijden: 2x ontbijt - 2x diner en 3x lunch
  • Fooien

  • optionele trekking a €35,- per groep

Dag 1 – Hanoi – Ba Be National Park

De dag begint met een vertrek vanaf Hanoi waar je de hoofdstad van Vietnam achter je laat om de reis naar het noorden te beginnen.

De weg die je rijdt word steeds groener en bergachtiger. Zodra je bij het nationale park aankomt wordt je vriendelijk ontvangen door de gastfamilie. Je slaapt hier in een houten huis op palen in een privékamer, waar je het sanitair met je medereizigers zal delen. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de uitlopers van het meer.

Na de lunch stap je in een boot om over het meer te varen. Overal waar je kijkt zie groene kalksteenrotsen, spiegelend water en vogels over vliegen. De boot brengt je bij de Dau Dang waterval, waar je na een kleine wandeling aankomt. Neem voordat je terugkomt een stokje met gebarbecuede vis die hier worden klaar gemaakt door de lokale mensen.

Dag 2 – Ba Be National park – Kayaktocht

De volgende dag word je wakker met een ontbijt gemaakt door je gastfamilie. Eet je pannekoek en fruit op, terwijl je het dorp langzaam ziet ontwaken. Hierna is het tijd voor wat activiteit en zal je zelf het meer op gaan. Wanneer je vroeg in de morgen gaat zal het meer nog spiegelglad zijn. Tussen de hoge karstbergen om je heen, voel je je heel klein op dit meer. Peddel over dit grootste meer van Vietnam en vaar tussen de rijstvelden door terug naar het dorp. Wij moesten soms een klein stukje lopen, wat het avontuur nog leuker maakte.

Wanneer je in de middag nog meer wilt doen, zijn er verschillende wandelroutes rond het meer. Zelf liepen we door het dorp om een praatje te maken met de lokale bewoners. Liever wat meer ontspanning? De homestay ligt aan de uitlopers van het meer, waar je uren naar kan kijken of heerlijk een boek kan lezen.

Dag 3 – Ba Be National Park – Hanoi

Na het ontbijt neem je afscheid van de familie en rijd je terug naar Hanoi. Wil je liever de bouwsteen voort zetten naar het noorden, dan kan je deze bouwsteen uitbreiden naar Ban Gioc, waar je de grootste watervallen op de grens met China vind. Wanneer je de reis vervolgt naar het zuiden kan je vanaf Hanoi gemakkelijk de reis voortzetten naar Hué, Hoi An of stranden bij Palmeneiland.

Tijdens mijn reis door Noord Vietnam bracht ik een bezoek aan Ba Be National Park. Een prachtig meer omringt door groene bossen en kalksteenrotsen. We begonnen met een boottocht over het meer. Tijdens deze tocht genoot ik van de stilte om mij heen, het spiegelende water en de vogels die over ons heen trokken. De natuur hier is nog zo puur en ongerept. We sliepen bij een familie thuis, waar de gastheer een heerlijk dinner voor ons had klaargemaakt en maar al te graag samen een borrel wilde drinken. De volgende morgen gingen we zelf per kayak het meer op, het absolute hoogtepunt! Wat voelde ik mij klein op dit grootste meer van Vietnam.

 

Vincent – Bestemmingsexpert Vietnam

 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optionele trekking

Heb je zin om de omgeving nog meer te ontdekken? Ga dan een halve dag met een lokale gids op pad. Deze zal samen met jou een wandeling maken rondom het meer. Tijdens deze wandeling zal hij je wat leuke dingen vertellen over de verschillende flora en fauna die er hier te vinden zijn.

Reissom: Meerprijs € ,- per groep
Inbegrepen: wandeling met gids door de omgeving van Ba Be National Park

x

Welke optie wil je aanvragen?

Mystieke meren
Optionele trekking
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan