Dalat Vietnam - Monnik

Bloemen, bossen en boeddha’s

Vietnam Dalat reis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Dalat
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 228,- p.p. bij 2 personen

Bloemenvelden, naaldboombossen, kloosters en grote boeddha-beelden. Welkom in het minder bekende Vietnam! Dalat, hoog gelegen in het groene binnenland, is populair onder de Vietnamezen zelf die hier verkoeling zoeken. Reizigers vanuit andere landen zijn nog niet zo bekend met Dalat en dat is volgens ons juist de reden om er naar toe te gaan. Je zal niet veel Westerse reizigers treffen. Wij regelen een gids met wie je een dag op pad gaat in de veelzijdige natuur van Dalat. In de jungle spot je wandelend en varend kleurrijke vogels en met wat geluk ook apen. Je verblijft in een centraal gelegen hotel met de markt en restaurants op loopafstand.

Overnachten: 2 nachten in een centraal gelegen hotel
Excursie: Boot- en wandeltocht door de jungle, bossen en weilanden van Dalat en omgeving
Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch, 2x diner
Transfers: aankomst- en vertrektransfer luchthaven/station
  • overige maaltijden

  • fooien

Vietnam Dalat - Markt

Dag 1 – Aankomst Dalat

Vandaag kom je aan in Dalat. Wij regelen een transfer naar je hotel dat in het centrum ligt. Dichtbij het meer waar bootjes en waterfietsen af en aan varen en ook op loopafstand van de place to be: de openluchtmarkt en een wirwar van straten met restaurants en winkels. Het hotel heeft een centrale ligging, maar door de kleinschaligheid van Dalat zelf voelt het niet te druk. Deze dag heb je tijd om de stad te verkennen. Struin over de markt langs bloemen, aardbeien en… wintermutsen. Een temperatuur van circa 20 graden is voor de Vietnamezen best koud! In de omgeving van Dalat is veel te doen. Zoek een waterval op in de bossen, verwonder je over een groot boeddha-beeld of wandel door de kleurrijke tuinen van een klooster. In de avond kan je een gegrilde maiskolf of vleesspies kopen van een van de mini-barbeques op straat. De verkoopster kijkt je aan met een grijns, ondertussen fanatiek wapperend met haar waaier om het vuur hoog te houden.

Trekking door jungle Dalat

Dag 2 – Excursie in de omgeving van Dalat

Na het ontbijt pikt onze gids je op voor een dagtour langs de highlights van Dalat. Je maakt een korte boottocht over een meer. Het grootste stuk van de tocht leg je vandaag te voet af. In totaal wandel je zo’n 5 uur terwijl de gids je wijst op kleurrijke vogels en soms ook apen. Af en toe is het even klimmen en als beloning lunch je op een plek met weids uitzicht. Dalat wordt de groentetuin van Vietnam genoemd en dat proef je.

Aan het einde van de middag ben je weer terug bij je hotel. Dalat voelt waarschijnlijk inmiddels al een beetje als thuis. Zoek een plek op aan het meer en bestel een fris drankje terwijl de vakantie-vierende Vietnamezen voorbij dobberen op het water. Natuurlijk kan je ook zelf een waterfiets pakken. Blijf je liever op het droge? Bezoek de botanische tuin waar je ontelbaar veel soorten bloemen ziet en houd net als de locals een fotoshoot.

Vietnam Dalat - Klooster

Dag 3 – Vertrek uit Dalat

Vandaag reis je verder door Vietnam. Reis je van het noorden naar het zuiden dan is je volgende stop Ho Chi Minh City. Reis per binnenlandse vlucht of lokale bus: voordelig, maar je bent wel langer onderweg. In het moderne HCMC tref je ineens meer Westerse reizigers. Het is er ook warmer, dus laat die wintermuts maar in Dalat! Ben je de reis in HCMC begonnen? Bekijk dan de bouwstenen in het centrale deel van Vietnam en kies hoe je je reis wilt vervolgen.

Dalat is erg geschikt om met een reisgids in de hand en een zelf geregelde taxi ter plaatse op pad te gaan. Wil je hier nog wat meer tijd voor hebben? Plan dan een nachtje langer in Dalat en vraag ons gerust naar persoonlijke Dalat-tips.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Dalat special stay - rustig buitenverblijf

Reissom: € 328,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 overnachtingen in de special stay en de dagexcursie door de omgeving van Dalat, 2x ontbijt en 2x diner

Wil je optimaal genieten van het rustige, koele Dalat? Verblijf dan in onze special stay. Buiten het centrum van Dalat, gelegen aan een groot meer, hebben wij een resort gevonden. Kleinschalig en sfeervol, omgeven door hoge naaldbomen en een tropische tuin vol kleurrijke bloemen. Dit sprookjesachtige verblijf zorgt ervoor dat Dalat een echt rustpunt is in je reis. Je kamer is koloniaal ingericht en heeft een comfortabele badkamer. Het centrum is even rijden: dit ligt op circa 25 minuten vanaf je resort. Er zijn fietsen beschikbaar voor als je de omgeving wilt verkennen.

Welke optie wil je aanvragen?

Bloemen, bossen en boeddha’s
Dalat special stay - rustig buitenverblijf
x

Verstuur je reisplan