Glamping aan het meer

Tented lodge aan het meer

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Lak-meer
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 317,- p.p. bij 2 personen
Activiteit: trekking 7 uur naar houtenpalendorp, fietstour en kajakhuur
Aanvang: dagelijks

Als je aan Vietnam denkt, denk je aan toeterende brommers, tempels en zandstranden. Maar er is meer: in de centrale hooglanden hebben wij een bijzondere plek gevonden, weg van de massa. Op een heuvel aan de rand van een spiegelend meer heeft onze lokale partner een aantal comfortabele safaritenten neergezet. Als één van de eerste reizigers ontdek je verborgen watervallen en slaperige dorpen.

Overnachtingen: 2 nachten in comfortabele safaritent
Excursies: trekking 7 uur, bezoek aan houtenpalendorp, excursies met gids in kleine groep, volgorde kan variëren
2 uur fietshuur en 1 uur kajak
Transport: aankomsttransfer met minibus, boot
Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
  • overige maaltijden en drankjes

  • vertrektransfer naar luchthaven (ongeveer € 25,- p.p.), of transfer naar Nha Trang of Dalat (ongeveer € 80,- p.p.)

  • vlucht naar/van Buon Ma Thuot

  • overige excursies

  • fooien

Dag 1 – Aankomst bij het spiegelmeer

Vandaag laat je de Vietnamese chaotische steden achter je en ga je van het gebaande pad. Je vliegt naar Buon Ma Thuot in het centrale hoogland. Na drie kwartier rijden kom je aan bij Lake Lak en zie je waarom dit gebied zo bijzonder is: wolken weerspiegeld op het gladde meer, omringd door groene bergen. Er ligt een bootje voor je klaar dat je in tien minuten naar je tented lodge brengt.

Plof neer op je veranda en geniet van het uitzicht op het meer, fiets langs tropische plantages of pak een kajak (twee uur fietshuur en een uur kajakhuur is inbegrepen). ’s Avonds staat er een huisgemaakte maaltijd voor je klaar.

Dag 2 – Trekking naar waterval

Uitgerust word je wakker. Je safaritent is van alle gemakken voorzien, met eigen toilet, badkamer en fan. Deze tented lodge is uniek in Vietnam. Onze lokale partner heeft dit opgezet met natuurlijk materialen en in harmonie met de natuur.

Na het ontbijt begin je de dag met een relaxte boottocht over het meer naar een minidorp aan de overkant. Vissers gooien hun hengels uit in het zachte ochtendlicht. Daarna volgt een trekking met gids in een kleine groep door het Chu Yang Sin National Park. Je wandelt door de dichte jungle. Bij een waterval strijk je neer voor een picknicklunch en een verkoelende plons.

Dag 3 – M’Nong dorpen en vertrek

Voordat je deze fijne plek gaat verlaten, kun je vanmorgen nog met je gids in een kleine groep op pad naar de omringende dorpen van de M’Nong-minderheden. Je krijgt een kijkje in het leven van de lokale bevolking. Na een smakelijke lunch neem je afscheid en zet je je reis voort door dit afwisselende land.

Afhankelijk van je reisroute word je naar de luchthaven van Buon Ma Thuot gebracht voor een vlucht naar Ho Chi Minh City. Ben je klaar voor het strand, dan neem je de bus die je in vier uur naar Nha Trang brengt. Heb je nog niet genoeg van de natuur en wil je je onderdompelen in het boeddhistische leven, dan reis je per bus naar Dalat.

Al bij aankomst op het vliegveld in Buon Ma Thuot werden we gek aangekeken door de Vietnamezen, toen wist ik gelijk dat we een lokale ervaring tegemoet gingen. De omgeving, overnachting en achtergrond van deze plek vond ik erg bijzonder. In de omgeving van het Lakmeer is de werkgelegenheid laag en hebben de mensen weinig te besteden. Het kamp is opgezet om opleiding en werkgelegenheid te bieden aan de jongeren uit dit gebied. Tijdens mijn verblijf hier gingen we eropuit in de natuur, zijn we vroeg opgestaan om de vissersbootjes met zonsopgang te spotten op het meer en leerden we mensen kennen van de M’nong in de omgeving. ’s Avonds in slaap doezelen onder de geluiden van de natuur maakte mijn ervaring bij het Lak Lake compleet.

Vincent- Bestemmingsexpert Vietnam

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan