Royaal aan het strand

Strandverblijf bij Hue

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Hué
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 282,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: juni-augustus
Aanvang: dagelijks

Deze bouwsteen plan je in als relaxte afsluiter, of als strandtussendoortje in de zomer. Een halfuurtje rijden van keizerstad Hué, waar de keizerlijke citadel je terug brengt naar de glorietijd van de Nguyendynastie.

Lees een boek aan het zwembad, of pak een paar fietsen van het hotel om de omgeving te verkennen. Je overnacht in een comfortabel strandresort pal aan het strand.

Overnachtingen: 3 nachten in een comfortabel beach resort
Excursies: geen
Transfers: van of naar de luchthaven (enkele reis)
Maaltijden: 2x ontbijt
Overig: shuttleservice van/naar Hué
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Dag 1 – Aankomst strandresort Hué

Vandaag reis je naar een comfortabel strandverblijf op een halfuur rijden van keizerstad Hué. De meeste reizigers komen aan per auto vanaf Phong Nha of Hoi An, of met het vliegtuig of de nachttrein vanuit Hanoi. Hué staat met name bekend om zijn citadel die vierkant ommuurd is met tien kilometer lange en twee meter dikke muren. In deze oude koningsstad ademt de geschiedenis van de oude Vietnamese heersers nog van de monumenten.

Je ruime kamer kijkt uit op de tuin. Plof neer op een ligbed bij het zwembad en kijk uit over de zee. ’s Avonds eet je een visje aan zee. In de buurt vind je een handvol lokale eettentjes, maar je hotel heeft ook een prima restaurant.

Dag 2 en 3 – eigen invulling: Hué of relaxen aan het strand

Je hebt twee volle dagen naar eigen invulling om te relaxen en met de shuttleservice Hué bezoeken. Hué ligt aan de Song Huong, ook wel de Perfume rivier genaamd. Als je langs de oever van deze rivier gaat fietsen, breng dan een bezoek aan de Thien Mu-pagode. Deze achthoekige tempeltoren met zeven verdiepingen is een van de bekendste pagodes van Vietnam, die staat voor de verschillende incarnaties van Boeddha.

In het centrum valt de oude citadel meteen op: het is een stad in een stad. Binnen de twee meter dikke muren vind je de Verboden Paarse Stad waar onder andere de koninklijke bibliotheek en de koperen urnen van de Ngyenkeizers goed bewaard zijn gebleven.

Dag 4 – Vertrek Hué

Vind je drie nachten te kort, dan plannen we met alle plezier een nacht extra in. Anders verlaat je vandaag deze strandplek om terug te keren naar huis, of door te reizen naar Hoi An. Eén transfer is inbegrepen bij de bouwsteen. Wij plannen je transfer naar de luchthaven, station of naar Hoi An zorgvuldig voor je in.

Ga je in onze zomerperiode naar Vietnam? Dan dit is dit een perfecte plek om even bij te komen aan het strand. Je verblijft in een comfortabel resort met zwembad, buiten het drukke stadscentrum, maar met de pendelbus ben je er zo.

Rebecca – Bestemmingsexpert Vietnam

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan