Ziplinen - Phong Nha National Park

Je actieve tussendoortje

Phong Nha National Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Phong Nha/Ke Bàng National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 477,- p.p. bij 2 personen
Activiteit: oa kayakken, fietsen met gids, grotten bezoek en tunnelcomplex
Aanvang: dagelijks

Ontdek de weelderige landschappen en verborgen grotten van Phong Nha-Ke Bàng National Park in de centrale hooglanden van Vietnam. Vaar op een kalme rivier, voel je nietig naast imposante kalkstenen kliffen en een labyrint van grotten, die pas in de laatste 20 jaar zijn ontdekt. Je slaapt in een comfortabel ecoresort dicht bij het Phong Nha Nationaal Park: De perfecte uitvalsbasis om deze UNESCO World Heritage site te verkennen.

Overnachtingen: 2 nachten in ecoresort met zwembad op basis van half pension
Excursies: bootocht over rivier, bezoek grotten, wandeling botanische tuinen met gids, kayakken en zwemmen in de rivier, fietstocht met gids, bezoek aan DMZ lokaal tunnelcomplex
Transport: aankomsttransfer en transfer naar Hué
Maaltijden: 2x ontbijt en 2x diner
  • lunch

  • entreegelden en optionele excursies (zoals ziplinen, dark cave experience)

  • fooien

National Park Phong Nha

Dag 1 – Aankomst in Phong Nha Vietnam

Na een nachtje slapen in de nachttrein, kom je aan in Dong Hoi in de centrale hooglanden van Vietnam. Je wordt naar je ecoresort gebracht. Er ligt een boot voor je klaar: een relaxte manier om de omgeving vanaf het water te verkennen. De boot glijdt door de kalme rivier langs torenhoge kalksteen pieken en grazende buffels. Je stopt bij de twee bekendste grotten van Vietnam: Phong Nha en de Tien Son. De felle tl-verlichting is een beetje jammer, maar de omvang van de grot en de enorme stalactieten maken het de moeite waard. Je verblijft op het platteland in een klein ecoresort dicht bij het Phong Nha Ke Bang Nationaal Park met een grote tuin en een zwembad om af te koelen.

Trekking door Phong Nha National ParkDag 2 – Wandeling langs watervallen rondom Phong Nha Vietnam

Grote kans dat je vanmorgen wordt gewekt door één van de hanen van de omliggende boerderijen. Schuif aan bij het ontbijt, een goede start van een actieve dag in het Phong Nha National Park. Je gaat wandelen door botanische tuinen en het tropisch regenwoud. Je gids vertelt je van alles over de bloemen en planten in het Phong Nha National Park. Je wandelt ongeveer 2 uur afwisselend over jungle paden en langs watervallen.

 

De lunch regel je zelf en de middag staat ter vrije besteding. Ga kajakken op de rivier of zwemmen tegen een decor van karstbergen. Liever iets meer adrenaline? Ga dan ziplinen over de rivier en/of zwemmen in een donkere grot, lees hier meer over onder aan de pagina.

Fietsen - Phong Nha National ParkDag 3 – Fietsen, DMZ en Hué

Na het ontbijt stap je op de fiets en geniet je nog even van de rust als je met je gids door de omliggende dorpen en velden rijdt. Na 1,5 uur verruil je de fiets voor een minibus en verlaat je de grotten bij Phong Nha Vietnam voor Hué. Je rijdt door de DMZ (demiliterized zone) en bezoekt een lokaal tunnelcomplex Vinh Moc. Je stelt je voor hoe de mensen hier schuilden voor de bombardementen boven de Vinh Linh provincie tijdens de Vietnam oorlog. Als je aankomt in Hué word je afgezet bij je hotel voor je volgende avontuur in de stad van de koninklijke citadel.
Reis je liever door naar Hoi An, dan sla je de DMZ over en reis je per trein naar Danang.

Ben je een echte adrenaline junkie? Ga dan zeker ziplinen over het water en klauteren door de grot. Dit was een van mijn hoogtepunten tijdens mijn Vietnam reis.

Onlangs bezochten wij deze duurzaam opgezette ecolodge vlakbij Phong Nha Vietnam. Lees in ons reisblog onze ervaringen in het Phong Nha National park.

Spreekt de fietstocht in deze bouwsteen je aan? Lees ons reisblog over de 5 beste plekken om te fietsen in Vietnam.

 

Rebbeca – Bestemmingsexpert Vietnam

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Ziplinen en dark cave experience

Reissom: € 29,- p.p.
Inbegrepen: middagprogramma ziplinen en dark cave experience met Engelssprekende gids, of een aangepast buitenprogramma naar keuze

Zin in wat adrenaline? Je gaat ziplinen over de rivier, kayakken en zwemmen in een grot met een helm met lamp op je hoofd. Mocht dit iets te actief voor je zijn, of houd je niet van het donker? Dan kun je gaan zwemmen in de zon in natuurlijke bronnen tussen de kalksteenkliffen. Of ga de Paradise Cave bezoeken. Van deze 31 km diepe grot is slechts de eerste kilometer toegankelijk. De immense bizar gevormde stalactieten zijn mooi verlicht en het voelt alsof je op een andere planeet bent.

Let op: de minimale leeftijd voor ziplinen is 12 jaar. Ben je jonger dan 12 jaar maar wel 1,20 meter én 40 kilo, dan mag je ook!

Welke optie wil je aanvragen?

Je actieve tussendoortje
Ziplinen en dark cave experience
x