Je actieve tussendoortje

Phong Nha National Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Phong Nha/Ke Bàng National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 477,- p.p. bij 2 personen met privégids, auto en chauffeur
Reissom: € 318,- p.p. in kleine internationale groep (max 9 reizigers)
Activiteit: o.a. kajakken, fietsen met gids, grotten bezoek en tunnelcomplex
Aanvang: Groep: maandag en donderdag

Ontdek de weelderige landschappen en verborgen grotten van Phong Nha-Ke Bàng National Park in de centrale hooglanden van Vietnam. Vaar op een kalme rivier, voel je nietig naast imposante kalkstenen kliffen en een labyrint van grotten, die pas in de laatste 20 jaar zijn ontdekt. Je slaapt in een comfortabel ecoresort dicht bij het Phong Nha Nationaal Park: de perfecte uitvalsbasis om deze UNESCO World Heritage site te verkennen.

Overnachtingen: 2 nachten in ecoresort met zwembad op basis van half pension
Excursies: boottocht over rivier, bezoek grotten, wandeling botanische tuinen met gids, kajakken en zwemmen in de rivier, fietstocht met gids, bezoek aan DMZ lokaal tunnelcomplex
Transport: aankomsttransfer en transfer naar Hué
Maaltijden: 2x ontbijt en 2x diner
  • lunch

  • entreegelden en optionele excursies (zoals ziplinen, dark cave experience)

  • fooien

Dag 1 – Aankomst in Phong Nha Vietnam

Na een nachtje slapen in de nachttrein, kom je aan in Dong Hoi in de centrale hooglanden van Vietnam. Je wordt naar je ecoresort gebracht, waar een boot voor je klaar ligt: een relaxte manier om de omgeving vanaf het water te verkennen. De boot glijdt door de kalme rivier langs torenhoge kalkstenen pieken en grazende buffels. Je stopt bij de twee bekendste grotten van Vietnam: Phong Nha en Tien Son. De felle tl-verlichting is een beetje jammer, maar de omvang van de grot en de enorme stalactieten maken het de moeite waard. Je verblijft dicht bij het Phong Nha Ke Bang Nationaal Park, op het platteland in een klein ecoresort  met een grote tuin en een zwembad om af te koelen.

Dag 2 – Wandeling langs watervallen rondom Phong Nha Vietnam

Grote kans dat je vanmorgen wordt gewekt door één van de hanen van de omliggende boerderijen. Schuif aan bij het ontbijt, een goede start van een actieve dag in het Phong Nha National Park. Je gaat wandelen door botanische tuinen en het tropisch regenwoud. Je gids vertelt je van alles over de bloemen en planten in het Phong Nha National Park. Je wandelt ongeveer twee uur afwisselend over junglepaden en langs watervallen.

De lunch regel je zelf en de middag staat ter vrije besteding. Ga kajakken op de rivier of zwemmen tegen de achtergrond van karstbergen.

Dag 3 – Fietsen, DMZ en Hué

Na het ontbijt stap je op de fiets en geniet je nog even van de rust als je met je gids door de omliggende dorpen en velden rijdt. Na anderhalf uur verruil je de fiets voor een minibus en verlaat je de grotten bij Phong Nha Vietnam voor Hué. Je rijdt door de DMZ (demilitarized zone), die tijdens de oorlog het noorden van het zuiden scheidde, en bezoekt een lokaal tunnelcomplex Vinh Moc. Je stelt je voor hoe de mensen hier schuilden voor de bombardementen boven de Vinh Linh provincie tijdens de Vietnamoorlog. Als je aankomt in Hué word je afgezet bij je hotel .

Reis je liever door naar Hoi An, dan sla je de DMZ over en reis je per trein naar Danang.

Ben je een echte natuurfan? Dan is dit een hele fijne stop tussen de steden door. Je slaapt in een ecolodge midden in de natuur vanaf waar je heerlijk kunt gaan fietsen of wandelen.

Rebecca – Bestemmingsexpert Vietnam

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Je actieve tussendoortje in klein groepsverband

Reissom: € 318,- p.p.
Inbegrepen: 2 nachten in een ecoresort met zwembad op basis van half pension. Boottocht over de rivier, bezoek aan grotten, botanische tuinen, fietstocht en bezoek aan DMZ

In plaats van privé, reis je de komende dagen in een kleine internationale groep, maximaal negen personen. Het programma is gelijk aan de privéuitvoering van de bouwsteen. Je deelt nu echter de kosten van het transport en de gidsen ter plaatse, wat deze uitvoering voordeliger maakt.

Welke optie wil je aanvragen?

Je actieve tussendoortje
Je actieve tussendoortje in klein groepsverband
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan