Koninklijke tijden in Hué Vietnam

Koninklijke tijden in Hué

Hué Vietnam

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Hué
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 58,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Stap terug in keizerlijke tijden in koningsstad Hué Vietnam. De stad die tot het einde van de tweede wereldoorlog hét centrum van Vietnam was. Op een heel vertrouwd vervoersmiddel, de fiets, kan je deze stad en de omgeving ontdekken. Fiets naar de pagode van Boeddha en voel de geschiedenis van Vietnamese heersers in de oude citadel. Loop langs de poort van de aardse vrede en bezoek het paleis van de opperste harmonie. Daarna komen je zintuigen aan hun trekken op de lokale markt. Kruiden, rode pepers en tropische vruchten worden verkocht door vrouwen met traditionele hoeden.

Je overnacht in het Frans koloniale gedeelte van Hué dichtbij restaurantjes. Stap vanuit je hotel het geschiedenisboek van Vietnam in en leer meer over het roerige verleden...

Overnachten: 2 nachten in een comfortabel en centraal gelegen hotel
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
Overig: fietshuur bij het hotel
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Fietsen in Hué VietnamDag 1 – Aankomst Hué Vietnam

Vandaag reis je naar keizerstad Hué, in het midden van het land. Vanuit Hanoi vlieg je de 700 km. Kom je uit het zuiden vanuit Hoi An dan stap je op de trein en ben je ongeveer 2 uur later in Hué. Aangekomen op het vliegveld of treinstation is het gemakkelijk om zelf een taxi te nemen naar het hotel. Daar aangekomen is het lekker om even te douchen in de ruime schone kamers.

In de middag heb je alle tijd om Hué te gaan verkennen. Deze koninklijke stad heeft een ommuurde citadel van ca. 10 km muur! Nguyen keizers woonden en regeerden hier. Nu is de stad verdeeld in de oude stad en de Frans koloniale stad aan de overkant van de rivier. Je hotel staat in het Franse deel. ’s Avonds kun je neerstrijken bij een gezellig restaurantje op loopafstand van je hotel.

Centraal Vietnam Hué - Thien Mu pagodeDag 2 Hué Vietnam – eigen invulling of achterop de motor?

Tijdens het ontbijt, met vers tropisch fruit, kan je kiezen wat je vandaag wil doen. Hué ligt aan de Song Huong, ook wel de Perfume rivier genaamd. Als je langs de oever van deze rivier gaat fietsen, breng dan een bezoek aan de Thien Mu pagode. Deze achthoekige tempeltoren met zeven verdiepingen is een van de bekendste pagodes van Vietnam, die staat voor de verschillende incarnaties van Boeddha.

Ben je de eerste dag nog niet naar de oude citadel gegaan, dan is het een aanrader voor vandaag. Binnen de twee meter dikke muren vind je de Verboden Paarse Stad waar onder andere de koninklijke bibliotheek en de koperen urnen van de Ngyen keizers goed bewaard zijn gebleven. Ook vonden wij het heel leuk om de levendige markt van Dong Ba te bezoeken. Dagelijks is hier een levendige en kleurrijke markt, al sinds begin 20ste eeuw.

Hué Vietnam - Pagode BoeddhaDag 3 – Vertrek Hué

Vandaag kun je rustig wakker worden en je koffer weer inpakken. Je vertrekt vanuit Hué naar je volgende bestemming. Afhankelijk van waar je je reis bent begonnen, in Hanoi of in Ho Chi Minh Stad, reis je naar het noorden of zuiden. Ben je in Hanoi begonnen? Stap in de trein en reis naar Danang voor je bezoek aan de klassieke stad Hoi An. Een gezellig authentiek stadje waar je heerlijk kunt eten en van alles kunt doen zoals naar het strand fietsen, een pak laten maken of even helemaal niks.

Reis je in noordelijke richting? Dan vlieg je eerst naar Hanoi waarna je kunt gaan varen in het magische Halong Bay of per trein verder tuft voor een bezoek aan de bergstammen van Sapa in het uiterste noorden van Vietnam.

Een echte toevoeging tijdens mijn stop in Hué was onze excursie ‘Trappers op het platteland’. Tijdens deze excursie ging ik per fiets langs het platteland om zo verschillende lokale inwoners te helpen op hun stuk land. Wil je actief bezig zijn dichtbij de lokale bevolking in een prachtig gebied? Dan is deze excursie echt iets voor jou!

Rebecca – Bestemmingsexpert Vietnam

 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Koninklijk overnachten in Hué

Reissom: € 61,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Twee koninklijke overnachtingen inclusief ontbijt

In Hué vind je geen knusse, kleinschalige hotels. De hotels zijn veelal hoogbouw en minder persoonlijk. Omdat je toch al in een grootschaliger hotel slaapt is het ook leuk om even echt uit te pakken, slaap in Hué koninklijk!

 

Het hotel is helemaal in de sfeer van de koninklijke tijden, dompel je onder in een fijn binnenzwembad en waan je even koning in je paleis.

Op de trappers het platteland op

Reissom: € 88,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Hele dag privé gids, mountain bike huur, privé kookles, lunch, vissen

De omgeving van Hué leent zich perfect om per fiets te verkennen. Buiten de stad vind je dorpjes die nauwelijks door toeristen bezocht worden. De (voornamelijk Boeddhistische) bevolking staat bekend als één van de vriendelijkste van Vietnam. Per fiets je met je ervaren gids naar een vrolijke lokale boer die je trots zijn boerderij laat zien. Hij leert je de traditionele technieken van planten, zaaien of oogsten. Proef de gewassen van het land, op smaak gebracht met lokale specerijen.

Stap weer op de fiets. Een lokale visser staat al op je te wachten met zijn houten sampan. Hij leert je netten uit te zetten en samen check je vol spanning de vangst van de dag in de rieten vismanden. Op je gemak rijd je naar een gastvrije familie waar je mee helpt met het bereiden van een lokaal gerecht uit Hué. Terwijl je zelf pannenkoekjes staat te maken met rijstebloem en garnaaltjes, zet je gastvrouw de tafel vol met de heerlijkste gerechten.

Met een volle maag fiets je rustig verder, stopt nog bij een gezin dat zich gespecialiseerd heeft in huisgemaakte cake van rijst en bananenblad, een typische Vietnamese traditie . Het tempo is laag vandaag. Wanneer je aan het eind van de middag terug bent in Hué, kijk je terug op een relaxte dag. Toch heb je veel gedaan en ben je een aantal bijzondere ontmoetingen en ervaringen rijker…

Motortour

Reissom: € 69,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: motorrit met chauffeur en gids

Achterop de motor zie je pas echt veel van Hué. Je wordt opgehaald bij je hotel door een motor met chauffeur en gids. Zet je helm op en hou je goed vast. Je rijdt naar twee graven, als het ware paleizen voor na de keizers dood. Het eerste is sober en ligt verscholen. Wij vonden het bijzonder om hier in alle rust rond te lopen. De andere is een groot luxe graf. De grote beelden van wachters en olifanten die dit paleis moesten verdedigen, maakten indruk op ons. Als je meer van de groene omgeving wil zien, rijd je nog een stuk verder voor een magnifiek uitzicht op Hue en de rivier. Alsof je ogen nog niet genoeg zijn verwend, sluit je de tocht af op de Dong Ba markt. Hier vind je stalletjes met groenten, verse kruiden en tropische fruitsoorten. Vrouwen met een traditionele punthoed bieden hun koopwaar aan. In het begin van de middag ben je weer terug bij het hotel. Neem een verfrissende duik in het zwembad van het hotel.

Hiken door het groen - Bach Ma Nationaal Park

Reissom: € 144,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Dagexcursie inclusief privé-chauffeur, gids, lunch, entree park

Verruil de koningsstad Hué voor de natuur en vervang je slippers door stevige wandelschoenen. Vanuit Hué kan je een dagtocht maken naar het Bach Ma Nationaal Park. Onze chauffeur brengt je via de kustweg naar het Bach Ma Park. Na een korte stop bij het bezoekerscentrum vervolgt de rit zich omhoog langs indrukwekkende uitzichten. Hier start je trekking richting de waterval. Bereid je voor op een pittige tocht met wat klimmen en klauteren van ongeveer anderhalf uur. Met in de verte de zee en onder je de vallei, hoor je niets meer dan insecten- en vogelgeluiden. De trekking eindigt bovenaan een waterval. Stevige schoenen met een goed profiel zijn aan te raden, want het kan hier glad zijn. De terugweg leg je af met een sluiproute van ongeveer drie kwartier. Eenmaal terug bij de auto brengt onze chauffeur je naar een restaurant aan het water voor een uitgebreide lunch. Na de lunch reis je naar je accommodatie voor een rustige avond.

Welke optie wil je aanvragen?

Koninklijke tijden in Hué
Koninklijk overnachten in Hué
Op de trappers het platteland op
Motortour
Hiken door het groen - Bach Ma Nationaal Park
x