Sportief door de heuvels

Vietnam Dalat reis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Dalat
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Kayak- en wandeltocht door de jungle
Reissom: € 169,- p.p. bij 2 personen

Bloemenvelden, fruit, kloosters en boeddha-beelden. Welkom in het minder bekende Vietnam! Dalat, hoog gelegen in het groene binnenland, is populair onder de Vietnamezen zelf die hier verkoeling zoeken. Doordat het hoger gelegen is, is het ook nog eens ideaal voor buitensport activiteiten. Wij regelen een gids met wie je een dag op pad gaat in de veelzijdige natuur. In de jungle spot je wandelend en varend kleurrijke vogels en met wat geluk ook apen. Liever nog wat sportiever, ga dan raften of canyonning in de rivier! Je verblijft in een hotel net buiten de stad, om zo optimaal te kunnen genieten van de natuur.

Overnachten: 2 nachten in een hotel net buiten het centrum
Excursie: Kayak- en wandeltocht door de jungle, bossen en weilanden van Dalat en omgeving
Maaltijden: 2x ontbijt en 1x lunch,
Transfers: aankomst- en vertrektransfer luchthaven/station
  • overige maaltijden

  • fooien

Dag 1 – Aankomst Dalat

Vandaag kom je aan in Dalat. Wij regelen een transfer naar je hotel, welke net buiten het centrum is gelegen. Vanaf je balkon heb je uitzicht over het heuvelachtige landschap om je heen. Met een taxi ben je zo in het centrum voor een bezoek aan het meer waar bootjes en waterfietsen af en aan varen. Hiernaast vind je op loopafstand de place to be: de openluchtmarkt en een wirwar van straten met restaurants en winkels. Tegen de avond worden hier allemaal restaurantjes opgebouwd, waar je een gegrilde maiskolf of vleesspies kan kopen van een van de mini-barbeques op straat. De verkoopster kijkt je aan met een grijns, ondertussen fanatiek wapperend met haar waaier om het vuur hoog te houden. Na het dinder struin je over de markt langs bloemen, aardbeien en… wintermutsen. Een temperatuur van circa 20 graden is voor de Vietnamezen best koud!

In de omgeving van Dalat is veel te doen. Zoek een waterval op in de bossen, verwonder je over een groot boeddha-beeld of wandel door de kleurrijke tuinen van een klooster. Doordat het hoger gelegen is, is het perfect voor buitensport-activiteiten. Zo kan je hier raften, mountainebiken en canyoning in de river.

Dag 2 – Excursie in de omgeving van Dalat

Na het ontbijt pikt onze gids je op voor een dagtour langs de highlights van Dalat. De auto zet je af bij het beginpunt van de wandeling. Het begin is omhoog, maar de beloning is groot. Op de top heb je en uitzicht over de stad, het meer en de heuvelachtige omgeving. Vanaf hier ga je door de bossen naar beneden, waar je een picknicklunch aan het meer hebt. Hier kan je de kayak nemen om het meer zelf te gaan verkennen. Peddel in de kleine kanaaltjes en zie de dieren ontspannen in de schaduw.

Na dit actieve deel, zal je per boot naar een klooster varen wat over het meer uitkijkt. Rond het klooster hebben de monniken een prachtige bloementuin geplant, die hier door het het goede klimaat gemakkelijk groeien. Via een kabelbaan zal je terug gaan naar de stad. In deze rit van bijna 20 minuten heb je een mooi uitzicht over de stad die steeds dichterbij komt.

Aan het einde van de middag ben je weer terug bij je hotel. Dalat voelt waarschijnlijk inmiddels al een beetje als thuis. Zoek een plek op aan het meer en bestel een fris drankje terwijl de vakantie-vierende Vietnamezen voorbij dobberen op het water. Natuurlijk kan je ook zelf een waterfiets pakken.

Plak je er liever nog een dag aan vast door bijvoorbeeld te gaan raften of canyoning, laat het ons dan gerust weten.

Dag 3 – Vertrek uit Dalat

Vandaag reis je verder door Vietnam. Reis je van het noorden naar het zuiden dan is je volgende stop Ho Chi Minh City. Reis per binnenlandse vlucht of lokale bus: voordelig, maar je bent wel langer onderweg. In het moderne HCMC tref je ineens meer Westerse reizigers. Het is er ook warmer, dus laat die wintermuts maar in Dalat! Ben je de reis in HCMC begonnen? Bekijk dan de bouwstenen in het centrale deel van Vietnam en kies hoe je je reis wilt vervolgen.

Doordat Dalat in de heuvels ligt, heeft het een koeler klimaat. Hierom zijn hier in het weekend veel Vietnamezen die wat verkoeling komen zoeken. Ik vond het heerlijk om naar alle bootjes op het meer te kijken die ze hadden gehuurd. Daarnaast is het ideaal om sportief aan te de gang te gaan. Zo maakte ik een wandeling door de heuvels en had vanaf hier een prachtig uitzicht op de stad en het meer. Als je nog wat meer adrenaline zou willen, kan je ook gaan raften of canyonning. Een hele gave manier om op deze manier een nat pak te krijgen in de rivier!

Vincent – Bestemmingsexpert Vietnam

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optionele excursie: Canyonning

Reissom: € 74,- per persoon
Inbegrepen: Canyonning excursie inclusief lunch

Kies je liever voor wat meer adrenaline ga dan een dag Canyonning! Klimmen langs de rotsen, glijden door de watervallen, een sportief deel in de reis. ’s Ochtends wordt je opgehaald door je gids, waarna je na een korte rit je helm opdoet en je tuigje aan kan. Snel worden de basic skills je geleerd en zo wandel je naar de waterval. De eerste oefening is een abseil van 15 meter, best wel spannend, maar wat voelt het goed als je het gedaan hebt. Hierna volgen nog vele natuurlijke glijbanen en beklimmingen. Er is een picknicklunch boven de waterval om even tot rust te komen, aan het einde van de middag zal je weer terug worden gebracht bij je hotel.

Optionele excursie: Rafting

Reissom: € 95,- per persoon
Inbegrepen: Rafting inclusief lunch

Ben je geen held op hoogte maar wel een enorme waterrat? Ga dan een halve dag raften in Dalat. In de ochtend word je door je gids opgehaald en naar de rivier gebracht. Hier doe je je zwemvest aan, helm op en kan het avontuur beginnen.

Welke optie wil je aanvragen?

Sportief door de heuvels
Optionele excursie: Canyonning
Optionele excursie: Rafting
x
De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan