Indochinareizen - Angkor Wat

Antiek Angkor

Vietnam Siem Reap - Cambodja

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Siem Reap
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 172,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Boomwortels die omhoog kronkelen langs de eeuwenoude stenen bouwwerken en de mystieke tempels die soms diep verscholen in het woud liggen. Je bent in Angkor, volgens ons hét hoogtepunt van Cambodja en één van de meest beroemde bezienswaardigheden van Zuidoost-Azië. Het beroemde Angkor Wat is slechts een deel van het enorme tempelcomplex dat zo groot als 5000 voetbalvelden is. Wanneer je hier samen met onze gids loopt krijg je pas door hoe groot het is. We regelen deze gids alvast voor je, zodat hij je alles kan vertellen over de tempels. Ook is het fijn om iemand bij je te hebben die de weg weet.

We boeken drie nachten in een centraal gelegen hotel in Siem Reap, zodat je volop tijd hebt om de tempels en omgeving van Siem Reap in Cambodja te ontdekken.

Overnachten: 3 nachten in een comfortabel hotel
Excursie: dagexcursie Angkor Wat met gids
Transport: minibus en auto
Maaltijden: 3x ontbijt
  • entreegelden voor Angkor Wat (1-day pass $20, 3-day pass $40)

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Vietnam Siem Reap Cambodja - Kar Dag 1 – Aankomst Siem Reap

Vandaag start je bouwsteen in Siem Reap, een rustige plaats met veel sfeer. Het heeft een dorps karakter en is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempels van Angkor. Of je nu aan komt per vliegtuig, boot of bus, er zijn altijd voldoende tuk-tuks aanwezig die staan te popelen om je naar je hotel te brengen. Je hotel ligt in de buurt van de rivier en de drukke, oude markt. Het heeft ruime kamers met airconditioning en vriendelijke personeel, het ontbijt is inbegrepen.

Op de eerste dag in Siem Reap vonden wij het fijn om het wat rustig aan te doen. Probeer eens een Khmer maaltijd in het hotel of ga de stad in. Het centrum van de stad is niet groot en komt charmant over met z’n smalle straten en kleine café’s. Met hoogtepunt Angkor Wat in de buurt zul je niet de enige toerist zijn, maar zo’n mengeling van locals en toeristen heeft juist wel wat. ’s Avonds kun je lekker eten op de night market waar je een mix van restaurants vindt.

Angkor Cambodja Siem Reap - Vietnam-rondreisDag 2 – Antiek Angkor met gids

Na het ontbijt bekijk je Angkor met onze gids. Hij brengt je naar het beroemde Angkor Wat, maar laat je ook de minder bekende tempels zien. Als je het hele complex zou willen zien, dan ben je dagen zoet. Je kunt eindeloos dwalen tussen de beelden, tempels en historische reliëfs. Blijf wel op de gebaande paden, want er liggen veel mijnen in het gebied van de vroegere Khmer-oorlog. De tempels werden in verschillende periodes gebouwd, iedere overheerser bouwde zijn eigen tempel. Hierdoor hebben ze allemaal een ander karakter. Bij de bekendste tempel Angkor Wat zie je een hindoeïstische invloed, terwijl bij de tempel Angkor Thom een boeddhistische invloed overheerst. Na een dag vol cultuur en nieuwe ervaringen slaap je weer in het hotel in Siem Reap.

Tempel beklimmen Angkor - Vietnam-reizenDag 3 – Verblijf in Siem Reap

Je hebt vandaag een dag ter vrije besteding in Siem Reap. Heb je nog geen genoeg van Angkor? Ga dan zeker terug om op eigen gelegenheid wat tempels te bezoeken. Het tempelcomplex is zo groot dat je hier makkelijk twee dagen kan doorbrengen. Eeuwenlang is deze stad overgroeid geweest door de jungle, totdat begin 1900 een Franse expeditie de ruïnes ontdekte. Een aantal van de tempels zijn gerestaureerd, andere kun je nog steeds duidelijk te zien hoe de jungle overwoekerde de tempel heeft. De Ta Prohm tempel is nog niet volledig hersteld. Hier zie je hoe de enorme woudreuzen de tempel overwoekeren. Een indrukwekkend gezicht.

Zelf hadden wij na een dag gewandeld te hebben door Angkor Wat juist zin om iets heel anders te doen. Slenter door de authentieke stad of maak een boottocht over de rivier.

Cambodja Siem Reap - Vietnam-reisDag 4 – Vertrek Siem Reap

Het is weer tijd om naar de volgende bestemming te reizen. Wil je nog meer zien van de Angkor-tempels, dan boeken we een extra overnachting voor je in Siem Reap. Is dit de laatste stop van je reis, dan ga je zelf terug naar het vliegveld voor je vlucht terug naar huis. Als je nog niet in Phnom Penh geweest bent, dan is de bouwsteen Indrukwekkend Phnom Penh een goede keus. Je vindt hier een rijke historie en kunt onder andere de Killing Fiels bezoeken. Wil je je reis liever afsluiten op een wit poederstrand, reis dan door naar de grens met Thailand. We plannen vervolgens een transfer in naar Ko Chang Watervaleiland. Op het eiland vind je dicht regenwoud, zandstranden vol palmbomen en een knalblauwe zee.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special stay - Siem Reap

Reissom: € 139,- p.p (bij 2 personen)
Inbegrepen: 3 nachten in een boutique hotel met zwembad, inclusief ontbijt, dagexcursie Angkor Wat met gids

Wil je liever wat comfortabeler en rustiger verblijven tijdens je verblijf in Siem Reap, dan vinden wij onze special stay accommodatie een echte aanrader. In dit boutique hotel verblijf je in een comfortabele kamer met airconditioning, WIFI en een kluisje op de kamer. Daarnaast is er een zwembad en een knusse tuin aanwezig, zodat je je de dag even ontspannen kunt afsluiten met een verfrissende duik in het zwembad.

Het hotel is rustig gelegen en binnen enkele minuten bereik je het stadscentrum. Zelf vonden wij het prettig om ons aan het einde van de avond per tuk tuk weer terug te laten brengen naar het hotel. Zo konden we gemakkelijk alle souvenirs meenemen die we hadden ingeslagen op de night market.

Welke optie wil je aanvragen?

Antiek Angkor
Special stay - Siem Reap
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan