Indochina reizen - Cambodja Vietnam Phnom Penh

Indrukwekkend Phnom Penh

Vietnam Phnom Penh - Cambodja

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Phnom Penh
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 163,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Phnom Penh is een sfeervolle stad met veel oude koloniale gebouwen. Voor een Cambodjaanse stad is het vrij modern met geasfalteerde wegen, moderne winkels, een mooie boulevard en vele pinautomaten. In Phnom Penh vind je onder andere de mystieke, culturele rijkdom van de Khmers. Samen met een gids waan je je in het heftige verleden van Cambodja tijdens het bezoek aan Tuel Sleng Museum en de Killing Fields. Ook het bewonderen van het Nationaal Paleis en de Zilveren Pagode staan op het programma tijdens je verblijf in Phnom Penh.

Je verblijft twee nachten in een eenvoudig, maar sfeervol hotel dat centraal gelegen is. Wil je langer in Phnom Penh verblijven dan kun je dit via mijn reisplan aangeven.

Overnachten: 2 nachten in een eenvoudig, maar sfeervol hotel
Excursie: dagexcursie in Phnom Penh met gids
Transport: auto met chauffeur
Maaltijden: 2x ontbijt
  • entreegelden

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Phnom Penh Cambodja Dag 1 – Phnom Penh

Bij aankomst in Phnom Penh ga je op eigen gelegenheid naar het hotel. Wil je op een echte Aziatische manier vervoerd worden, dan kun je voor ongeveer 2 dollar een Riksja of tuk tuk huren die je naar het hotel brengt. Je verblijft in een eenvoudige maar sfeervolle accommodatie op loopafstand van diverse bezienswaardigheden, zoals het Nationaal Museum.

De naam van deze stad betekent de heuvel (Phnom) van Penh. Volgens de geschiedenis heeft een vrouw genaamd Penh vier Boeddhabeelden gevonden, aangespoeld door de Mekong. Ter bescherming van de beelden heeft Penh deze mee een heuvel op genomen en daar een gebedsplaats gemaakt. De gebedsplaats staat nu bekend als de Wat Phnom. Je vindt hier een pagode, kleine aapjes en marktstalletjes bevolken de heuvel. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je ’s middags een bezoek brengen aan deze oudste plek van de stad.

Vietnam - Phnom Penh CambodjaDag 2 – Phnom Penh, excursie Killing Fields en Tuol Sleng museum

Vandaag ga je met een gids de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh ontdekken en leer je meer over de geschiedenis van Cambodja. Meestal begin je de dag met een bezoek aan het Nationaal Paleis en de Zilveren Pagode. Het Nationaal Paleis is pas aan het begin van de 20e eeuw gebouwd. Je ziet fleurige binnenpleinen, elegant gebeeldhouwde gevels en lange galerijen. In de Zilveren Pagode (ofwel de tempel van de Buddha van Emerald) vind je de beroemde zilveren vloer. Deze is opgebouwd uit 5000 zilveren tegels van een kilo per stuk.

Vervolgens neemt de gids je mee naar het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. In 1975 trokken de Rode Khmer de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh binnen. Pol Pot werd premier van Cambodja en probeerde op bloedige wijze van Cambodja een communistische landbouwstaat te maken. Geld, onderwijs, godsdienst en privé bezit werden afgeschaft. Huwelijken werden gearrangeerd en kinderen werden gescheiden van hun ouders. Personen die niet meewerkten werden omgebracht. Ook intellectuelen en academici werden gedood. Pol Pot geloofde namelijk niet in hun ideeën en beschouwde hen als lastige obstakels. Tuol Sleng is een oude basisschool die gebruikt werd als martelgevangenis voor politieke vijanden. Voor velen was dit de laatste verblijfplaats voor ze werden afgevoerd naar de massagraven van de Killing Fields, ook net even buiten Phnom Penh in een boomgaard. Hier zijn ruim 17.000 mensen omgebracht. Een bezoek aan het museum en de Killing Fiels zijn erg indrukwekkend, je wordt hier direct geconfronteerd met de gebeurtenissen uit het verleden.

Phnom Penh CambodjaDag 3 – Vertrek Phnom Penh

Vandaag pak je je koffer weer in en verlaat je deze sfeervolle stad. Afhankelijk van waar je je reis bent begonnen, kun je verder reizen naar Vietnam of de reis door Cambodja vervolgen. Vanuit Phnom Penh reis je verder Cambodja in via onze natuurbouwsteen ‘Sunrise in het Cardamon gebergte’. Liever wat ontspannen, reis dan naar de rustige stranden van Zuid-Cambodja met de bouwsteen ‘Even zen aan zee…’. Ben je geïnteresseerd in de culturele erfenis Angkor Wat, reis dan verder naar de stad Siem Reap. Wil je je snel en comfortabel vanaf Phnom Penh naar Bangkok of Ho Chi Minh City verplaatsen, dan kunnen wij ook een vlucht voor je inplannen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special stay - Phnom Penh

Reissom: € 193,- p.p bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten inclusief ontbijt, vervoer en dagexcursie in Phnom Penh met gids

Ons standaardhotel is netjes, maar eenvoudig. Vind je het een lekker idee om je verblijf in Phnom Penh in net iets meer comfort door te brengen, dan kun je hier ook kiezen voor onze Special Stay accommodatie. Dit hotel ligt vlakbij het paleis in het hartje van de stad, maar wel in een rustige straat. Hier kun je tussen de tempel- en museumbezoeken door relaxen op de loungebedden aan het zwembad. In de tropische tuin van het hotel vind je overal kleine zitjes waar je met een verse vruchtensap in de kussens ploft. De kamers zijn wat ruimer en wij hebben hier heel goed gegeten in het restaurant.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Welke optie wil je aanvragen?

Indrukwekkend Phnom Penh
Special stay - Phnom Penh
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan