Mystieke meren

Ba Be National Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ba Be National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 96,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Het noorden van Vietnam staat bekend om zijn groene en diverse natuur. Een paar uur rijden van Hanoi vind je Ba Be national park. Een bijzondere plek waar je zal slapen aan de uitlopers van het grootste meer van Vietnam. Vaar over dit meer per boot of per kayak en geniet van de vele vogels die over je heen gaan. Op de oevers zie je mensen rustig bezig met het verbouwen van hun landen.

Overnachtingen: 2 nachten
Excursies: boottocht, kayak met gids
Transfers: Hanoi - Ba Be - Hanoi
Maaltijden: 2x ontbijt - 2x diner en 1x lunch
  • Fooien

  • optionele trekking a €35,- per groep

Dag 1 – Hanoi – Ba Be National Park

De dag begint met een vertrek vanaf Hanoi waar je de hoofdstad van Vietnam achter je laat om de reis naar het noorden te beginnen.

De weg die je rijd word steeds groener en bergachtiger. Zodra je bij het National park aankomt wordt je vriendelijk ontvangen door de gastfamilie. Je slaapt hier in een houten huis op palen in een privékamer, waar je het sanitair met je medereizigers zal delen. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de uitlopers van het meer.

Na de lunch stap je in een boot om over het meer te varen. Overal waar je kijkt zie groene kalksteenrotsen, spiegelend water en vogels over vliegen. De boot brengt je bij de Dau Dang waterval, waar je na een kleine wandeling aankomt. Neem voordat je terugkomt een stokje met gebarbecuede vis die hier worden klaar gemaakt door de lokale mensen.

Dag 2 – Ba Be National park – Kayaktocht

De volgende dag word je wakker met een ontbijt gemaakt door je gastfamilie. Eet je pannekoek en fruit op, terwijl je het dorp langzaam ziet ontwaken. Hierna is het tijd voor wat activiteit en zal je zelf het meer op gaan. Wanneer je vroeg in de morgen gaat is het meer nog spiegelglad. Tussen de hoge karstbergen om je heen, voel je je heel klein op het meer. Peddel over dit grootste meer van Vietnam en vaar tussen de rijstvelden door terug naar het dorp. Wij moesten soms een klein stukje lopen, wat het avontuur nog leuker maakte.

Activiteiten die je in de middag kan doen is een van de verschillende wandelroutes rond het meer proberen, door het dorp wandelen of lekker ontspannen bij de familie thuis. De homestay ligt aan de uitlopers van het meer, waar je uren naar kan kijken.

Dag 3 – Ba Be National Park – Hanoi

Na het ontbijt neem je afscheid van de familie en rijd je terug naar Hanoi. Wil je liever de bouwsteen voort zetten naar het noorden, dan kan je deze bouwsteen uitbreiden naar Ban Gioc, waar je de grootste watervallen op de grens met China vind.

Verstuur je reisplan