Rondreis Vietnam online
Home > Over ons > Wie zijn wij?
Team Riksja

Over Vietnam online

Vietnam online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Jorien Hoving

Reisspecialist Vietnam

Ik geniet pas volop van mijn reis wanneer ik een land en de lokale cultuur beleef. Daarom werk ik al bijna zes jaar met veel plezier bij Riksja Travel. We zijn een reisorganisatie zijn van reizigers, voor reizigers. Bij Vietnam online doen we ons best om je Vietnam te laten proeven. Mijn gids vertelde me bijvoorbeeld meer over de achtergrond en ik fietste er langs kleine, smalle straatjes waar ik zelf niet was gekomen als ik alleen op ontdekking was gegaan.

Thuis geniet ik nog na van de Vietnamese loempia’s die ik nu kan maken dankzij de kookles in mijn favoriete stad; Hoi An. Ik vind de sfeer hier relaxed en genoot ervan om op de fiets naar het strand te kunnen gaan.
Ook de boottocht in Halong Bay vond ik erg leuk. Ondanks dat dit gebied een toeristische trekpleister is, had ik het uitzicht op de kalkstenen rotsformaties en het heerlijke eten op de boot niet willen missen.

Cecile Vietnam
Jorien Vietnam

Tessa Boumans

Reisspecialist Vietnam

Na een reis van vier maanden door Australie had het reisvirus me te pakken. Een baan in het toerisme sprak me aan, maar dan wel op een plek waar ik me echt thuis zou voelen. Toen ik Riksja Travel op internet tegenkwam wist ik het: 'Dit is een bijzonder bedrijf'. De manier van reizen (individueel, kleinschalig en duurzaam) past helemaal bij mij.

Azie heeft echt mijn hart gestolen en zelf vind ik Vietnam een hele bijzondere bestemming. Dat een land zo afwisselend kon zijn wist ik niet. Het ene moment ben je in het bruisende Hanoi met miljoenen brommers en het andere moment lig je bij te komen van alle indrukken op het tropische Palmeneiland. De lokale bevolking is ontzettend vriendelijk en (niet onbelangrijk) het eten is er heerlijk. Het overnachten in de kleinschalige accommodaties maakte mijn reis helemaal af.

Myrthe Roeden

Supervisor

Ik vind het leuk om bij Riksja Travel met reizen bezig te zijn. Elke dag word ik weer geïnspireerd door mijn collega’s voor een volgende reisbestemming. Riksja Travel staat voor het beleven van een land tijdens je reis. Het logeren bij in Cubaanse familie in Cuba vond ik een hele bijzondere ervaring, omdat ik op deze manier een goed beeld kreeg hoe mensen ter plaatse leven. Een van de hoogtepunten van mijn Vietnam reis was het bezoek aan de Cu Chi tunnels tijdens de bouwsteen Saigon en Mekong. Ik me liet onderdompelen in de geschiedenis van de Vietnam oorlog. Het was bijzonder om door de tunnels te kruipen en een beeld te krijgen hoe de mensen destijds onder de grond hebben geleefd.

Jeanette Stuij-de Jong

Product Manager

Als ik reis, ga ik voor echte ervaringen en zie ik dingen in een breder perspectief. Via een vriendin leerde ik Riksja Travel kennen als reisorganisatie die inspireert en waar mensen op de eerste plaats staan. Dat past bij mij.

De Vietnamese bevolking is één van de vriendelijkste die ik heb leren kennen. Ik ga steeds op zoek naar belevingen die diepe indruk maken bij onze reizigers. Zo stond ik in de keuken bij mensen thuis en leerde met handen en voeten de lokale specialiteit te bereiden. Dat zijn ontmoetingen die ik mij jaren later nog herinner. Ben je benieuwd naar ervaringen van onze reizigers in Vietnam

Onze partner ter plaatse

In Vietnam werken wij met een Vietnamese partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Vietnam reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Vietnam online wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Vietnam.

Stel je eigen reis samen met bouwstenen 
korte Vietnam reizen of Vietnam rondreizenVietnam online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.